Energie OntwerpChallenge – Alles over jury en finales

Hieronder lees je alles over de challenge, de juryteams, de regiofinale en de finale op 30 april 2021

Generale repetitie

Op 15 april 2021 mogen 5 teams hun innovatieve concept pitchen tijdens de Future Builders Battle. Dit is een groot event met verschillende digitale ruimten waaronder De ‘Battle Area’. Toehoorders zijn ondernemers en studenten. Zij stellen vragen en geven tips om jullie energieconcept te optimaliseren voor de finale.

 

Landelijke finale

De landelijke finale is op 30 april 2021 digitaal. Basisschool teams en Middelbare scholieren mogen hun pitch in de ochtend doen. Studenten pitchen in het middagprogramma. Heb je al vragen over tijden, kanalen etc? Neem dan contact met ons op.

Hieronder vind je alle informatie over jury, wat je moet inleveren en wanneer, waar de jury op let en meer.

 

Volg ons op Insta

Volg onze social media kanalen voor inspiratie en het laatste nieuws. Je kunt ook vragen stellen via Instagram, ons SMARTCirculair projectteam helpt je met het oplossen van al je vragen.

 

 

 

 

De jury kijkt uit naar jullie concepten

Waar let de jury op?

De landelijke jury toetst de inzendingen op de criteria en de verplichte elementen en de gevraagde resultaten. De jury let met name op:
1. Creatief, inventief, vernieuwend
2. Innovatie in techniek en energieopbrengst
3. Bijdrage aan circulariteit
4. Opschaalbaarheid en operationele toepassing

De finale en de beoordeling van de jury bestaat uit vier onderdelen:
1. Presentatie aan de jury
2. Rapport met berekeningen ter verantwoording van haalbaarheid (constructief en financieel) en evt. opschaalbaarheidskansen
3. Animatie en/of filmpje
4. 3D presentatie van het prototype

Presentatie aan de jury

Het product moet gepitcht worden aan de regiojury en – indien voorgedragen aan de landelijke finale – aan de landelijke vakjury. Tijdens deze pitch moet de jury overtuigd worden dat het idee het beste is en aan een oplossing biedt voor de uitdaging.

Inhoudelijke eisen presentatie/rapportage:
a. totstandkoming ontwerp en prototype
b. verantwoording gekozen materialen of gekozen combinaties
c. verantwoording pijlers: innovatie, circulariteit, energieopbrengst, CO2 footprint
d. eindresultaat

De pitch mag 4 minuten duren. Aan het einde van de presentatie stelt de jury een aantal vragen over het ontwerp.

Juryrapport (landelijke jury)
Na het indienen van de inzending wordt deze getoetst en beoordeeld door de vakjury. De jury maakt een beoordelingsrapport waarin gemotiveerd is aangegeven aan welke eisen wel en niet is voldaan, op welke wijze voldaan is aan de opgave en criteria. De jury legt de motivering vast in een juryrapport. Deze rapportage wordt aan de teams overhandigd een aantal dagen na de bekendmaking van de winnaars van de SMARTCirculair Energie OntwerpChallenge.

En er is meer …

Raad van Founding Fathers

Aan de finalisten vragen we of ze hun product willen pitchen voor de Raad van Founding Fathers. Dat is geen verplichting. Deze Raad beoordeelt na de finale de energieconcepten op innovatiekracht en marktpotentie. Als een van de leden mogelijkheden ziet om het concept door te ontwikkelen tot een kansrijke business case adopteert hij/zij het concept en zet het uit in zijn netwerk.

  • De teams bepalen zelf of ze direct betrokken willen blijven bij de doorontwikkeling of dat ze het concept willen overdragen aan het bedrijfsleven.
  • In samenwerking en op basis van gemaakte afspraken met het scholieren/studenten-team wordt het concept doorontwikkeld tot een businessplan.

Dit kun je winnen

  • Entree voor Slimme Musea en pretparken als NEMO
  • Prijzen van €250,- tot € 1.000,-
  • Overall Hoofdprijs €2.500,-

 

 

 

 

 

Lees ook