SCHRIJF JE IN!

Meld je aan voor 10 januari 2021

Ben je een creatieve genius die bruist van de ideeën? Ben jij een nieuwe uitvinder van de zonnepanelen? Of ben een slimme programmeur?

Dan is de Energie OntwerpChallenge voor jou! Tijdens Earth Hour laten jullie je licht schijnen over Nederland en wie weet win je de hoofdprijs van € 2.500,-


Uiteraard mag je als team samenwerken!


ONTWERP SAMEN ONZE (DUURZAME) TOEKOMST

Planning

Hou je van een uitdaging? Creëer samen een duurzaam energieconcept tijdens onze challenge en maak kans op geldprijzen en de realisatie van jouw concept...


15 januari - kickoff 

22 maart - deadline 

27 maart - Earth Hour*

15 april - regioselectie

30 april - finale


Klimaatverandering en duurzame energie zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en worden steeds belangrijker. Het is cruciaal dat onze duurzame energietoekomst juist door studenten wordt vormgegeven. Studenten zijn de gamechangers, inspirators en leiders van de toekomst. Goede ideeën hebben een platform nodig om opgemerkt en gerealiseerd te kunnen worden.

Daarom organiseert SMARTCirculair de Energie OntwerpChallenge. Hierin werken HBO/WO studenten aan een creatief, vernieuwend en circulair duurzaam energieproject. De beste projecten maken kans op een geldprijs en uiteindelijk zelfs de daadwerkelijke realisatie van hun concept tot een product, in samenwerking met het bedrijfsleven.


Wanneer je je inschrijft nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je verder te informeren en je meer uitleg te geven.


Op 15 januari vindt er een digitale kick-off plaats en daarna heb je tot 22 maart de tijd om je idee vorm te geven. Go for it!

* De algemene voorwaarden vind je hier


"Doe mee en laat je licht schijnen op 27 maart 2021"

Winnende teams maken kans op prijzen tussen de €250 en €2500,- en krijgen mogelijk de kans om hun idee verder te ontwikkelen en te realiseren via het SMARTCirculair netwerk.  

We kiezen tijdens of net na Earth Hour de beste 3 concepten die doorgaan naar de halve finale. In samenwerking met de Regionale EnergieStrategieen en/of de commissaris van de koning worden tijdens de halve finale de 3 finalisten gekozen (per categorie) en dan volgt de finale.

Winnende teams maken kans op prijzen tussen de €250,- en €2500,- en krijgen mogelijk de kans om hun idee verder te ontwikkelen en te realiseren via het SMART Circulair netwerk.

Genomineerde energieconcepten worden beoordeeld door de Raad van Founding Fathers op marktpotentie. Als het advies positief is, krijgen jullie de hulp van het bedrijfsleven om het concept door te ontwikkelen tot een marktrijp product.


De Challenge is ontworpen om in een week tijd te kunnen doen. Denk hierbij aan 38 uur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze uren in delen op te knippen. 


Doe je mee en creëer je de duurzame energietoekomst van Nederland? Meld je dan aan met je vrienden of mede-studenten voor de Energie OntwerpChallenge van SMARTCirculair.Earth Hour

Earth Hour is een klimaat evenement op 27 maart 2021. Tijdens dit evenement doen burgemeesters in heel Nederland een uur lang het licht uit. Tijdens dit uur verbinden we steden en dorpen figuurlijk via een groen lint van licht door heel Nederland, zichtbaar gemaakt met foto’s door satellieten in de ruimte. De kleur groen symboliseert hier hernieuwbare energie. Alle deelnemende teams presenteren hun energie project tijdens dit uur en laten daarmee hun duurzame licht schijnen. Je ziet dus gelijk de projecten van andere deelnemers. Hiermee laten jullie Nederland zien dat het echt anders kan en moet.

Over Stichting SMARTCirculair

SMARTCirculair heeft zich ontwikkeld tot een projectbureau dat is gespecialiseerd in het verbinden van Onderwijs, Ondernemers en Overheid rond de klimaatthema’s circulair bouwen en de energietransitie. Met deze thema’s en ontwerpopdrachten gaan leerlingen- en studententeams op hun creatieve, eigen’wijze’ en soms ook eigengereide manier aan de slag wat leidt tot verfrissende productconcepten. Slimme innovatieve concepten voor de bouw- en energietransitie waarmee we bijdragen aan de human capital agenda, de klimaatambities en het circulair, toekomstbestendig worden in een snel veranderende wereld.

We willen de transitie naar de circulaire economie versnellen. Op de scholen, bij de bedrijven en bij overheden die als launching customer een ongelooflijk belangrijke rol hebben. Met studenten die het verschil kunnen maken. De (innovatie)kracht van studenten is enorm groot. Ook docenten hebben een onmisbare plaats in het realiseren van onze missie. Docenten brengen – vaak zonder middelen en extra uren – de teams tot grote hoogte en zorgen voor een onvergetelijke ervaring bij de studenten voor wie circulair werken, leven en ontwikkelen het nieuwe normaal is. Zij zorgen voor de vlekwerking. Zij verankeren de circulaire economie als het nieuwe normaal. 


SMARTCirculair.com


Tanja Nolten

M. 06 16342889

E. tanja@smartcirculair.com

Volg ons, bezoek onze website: Energie OntwerpChallenge

2020 | Copyright SMARTCirculair