Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

21 april 2020 | Energiesymposium bij Ouwehands Dierenpark in Rheden

april 21

Proef waterstof verwarmt huizen Rotterdam

Ad van Wijk, professor aan de TU Delft en expert op het gebied van waterstof: “Bij elektrolyse van water naar waterstof verlies je 20 tot 25% van de energie, legt Van Wijk uit. Maar over het geheel gezien is het toch goedkoper dan een nieuw kabelnetwerk aanleggen, want het transportsysteem hebben we al.”

Voor alle energie young professionals en docenten onder ons – Op 21 april kun je gratis deelnemen aan het Energiesymposium 2020 met een extra masterclass over gelijkstroom. Het Energiesymposium richt zich algemeen op de drie fundamentele werkvelden:

  • vermogenselektronica
  • energieopslag
  • intelligente distributienetwerken (Smart Grids)

Deze werkvelden vormen op hun beurt de basis waarop de ononderbroken energievoorziening is gebaseerd. Duurzaamheid en het vermogen om snel te kunnen herstellen na een calamiteit zijn daarbij belangrijke overwegingen.

Energiesymposium

Binnen INTELEC is een discussie gaande over de richting waarin energieopwekking, energiedistributie en energiegebruik zich zal ontwikkelen. Voorbeelden zijn energieopslag, waterstof, smart grids en elektrische voertuigen en transport. Dit jaar wil INTELEC de voordrachten plaatsen binnen deze discussie over de energietransitie.Aan de hand van het programma wordt duidelijk welke onderwerpen dat zijn en kan een keuze worden gemaakt.

Tijdens het Energiesymposium op 21 april gaat de aandacht vooral uit naar:

  • Opslag van energie (zoals batterijen en vliegwielen, die het hart vormen van de continuïteit binnen een stroomvoorziening),
  • Energieopwekking (zoals brandstofcellen, waterstof, wind- en zonne-energie),
  • Energieconversie (zoals DC-DC converters, DC-AC converters),
  • Distributie van gelijkstroom en wisselstroom op hogere spanningsniveaus dan gebruikelijk, energievoorziening architecturen en de middelen die daarvoor worden toegepast.
  • Energienetwerk structuren en architecturen, met name Smart Grids,
  • Duurzaamheid, groene energie, waterstof, energiemanagement.

Gelijkstroom

Vrijwel iedere deelnemer aan ons symposium heeft wel iets met gelijkspanning te maken. Industrie, wetenschap en politiek investeren nu veel in gelijkstroom naast de ons vertrouwde wissel- en draaistroomsystemen.Al eerder hebben specialisten hun kennis en voorspellingen gepresenteerd op ons symposium. Mede op aandringen van deelnemers aan ons energiesymposium hebben wij daarom besloten om een masterclass DC systemen op te zetten en te laten presenteren door gerenommeerde docenten op dit terrein.

Deze interactieve masterclass is voor iedereen toegankelijk ongeacht zijn vooropleiding en ervaring en zal voor iedereen wat te bieden hebben. Het is een uitstekende gelegenheid om uw kennis op het gebied van DC systemen te trainen en op een nieuw niveau te brengen.

 

Meer onderwerpen in brede zin die ook onder de scope van het symposium vallen zijn te vinden op de pagina over de Stichting.

Organisator

Stichting Intellec95
Telefoon:
06 5774 9803
E-mail:
info@intelec95.org
Site:
https://www.intelec95.org/

Locatie

Ouwehands Dierenpark Rhenen
Grebbeweg 111
Rhenen, Utrecht 3911 AV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0317 650 200
Site:
https://www.ouwehand.nl