Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bedrijfsbezoek ‘De Lichtpen’ Amersfoort

maart 2 @ 11:00 - 13:30

-

De omgeving van de Lichtpen is ‘gelift’ waardoor er ruimte komt onder het plaveisel voor o.a. parkeren

Voormalig kantoorpand ‘De Lichtpen‘ wordt op dit moment getransformeerd tot woningen. Er komen circa 150 sociale huurwoningen voor jongeren en twee gebouwen met grotere appartementen in de vrije sector in. Daarmee is ‘De Lichtpen’ een mooi voorbeeldobject voor team Amersfoort die immers ook een voormalig kantoorpand gaan transformeren.

 

Bedrijfsbezoek

Architectenbureau Zeep, Jeroen Pot, neemt de studenten mee door het pand om ze niet alleen te kunnen informeren over het plan van aanpak maar het ook te kunnen laten zien.

Oplevering
4e kwartaal 2020
Ontwerp: ZEEP architects and urban designers, ism BPD

Bureau Zeep

ZEEP architects and urban designers

Jeroen Pot

Nijverheidsweg-Noord 40a

3812 PM Amersfoort

 

De Lichtpen

Kantorenlocatie De Hoef-West, vlak bij het station en stadscentrum van Amersfoort, wordt de komende jaren omgevormd tot een prettig woon-werkgebied. Er komen 2.000 woningen.

Het voormalig kantoorgebouw aan de Lichtpenweg 6 is in het verleden door een andere partij getransformeerd tot 200 kamers met gemeenschappelijke douche-, was- en kookruimtes. Het was de bedoeling om hier vluchtelingen op te vangen, maar door de lage instroom is dat plan herzien.

De Alliantie Ontwikkeling heeft het pand aangekocht. In de ene vleugel voegen we circa 100 kamers samen tot ongeveer 50 tweekamerappartementen. In de andere vleugel behouden we de oorspronkelijke kamers.

Gebiedsontwikkelaar BPD realiseert 2 appartementengebouwen met wat grotere appartementen. Samen bedienen we zo een brede groep woningzoekenden.

 

 

Gegevens

Datum:
maart 2
Tijd:
11:00 - 13:30
Kosten:
-
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Website:
SMARTCirculair.com

Locatie

De Lichtpen, Amersfoort
Lichtpenweg
Amersfoort, Utrecht
+ Google Maps