Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Erik Felëus | Gastles Smart Buildings

maart 23, 2022 @ 10:00 - 11:00

Erik Feleus van Schiphol over Smart Buildings in een Smart Area

Erik Felëus is expert in smart building development bij Schiphol. Hij neemt de studenten van het Techniek College Rotterdam mee in de kansen van smart building.

Want de studententeams hebben een flinke opgave om 2 grote monumentale panden te transformeren naar zakelijk gebruik. En dan moet je dus goed kijken hoe je optimaal met energie kunt omgaan. Dus bezettingsgraad, data, sensoren, omgeving … Felëus weet als geen ander hoe je moet kijken, waar je moet beginnen en wie je daarbij moet betrekken.

Definitie van een slim gebouw

Een Smart Building is een dynamisch en intelligent systeem dat zowel hardware als software omvat. Het gebruikt data en AI om te reageren op de onmiddellijke en veranderende behoeften van zijn gebruikers en draagt ​​bij aan de langetermijndoelen van zijn eigenaren.

Erik Felëus

Felëus is expert in Slimme gebouw- en gebiedstechnologie.

Als je naar Schiphol als kleine stad kijkt, moet je ook rekening houden met vraagstukken rond gebouwen, mobiliteit, energievoorziening en recreatie. Slimme en duurzame technologie, zoals slimme ‘vehicle to grid’ EV-laadstations en geavanceerde klimaatsensoren, helpen Schiphol om aan die wensen te voldoen en echte waarde toe te voegen. Met deze technologieën kunnen onze huurders hun werklocaties nog beter benutten en kunnen wij als vastgoedbeheerders de data die deze systemen genereren gebruiken om onze gebouwen en terreinen effectiever te beheren.

4 Strategische pijlers

 1. Flexibiliteit: oplossingen die met u meegroeien en evolueren.
 2. Welzijn: respect voor mensen, bedrijven en de planeet. Onze ecologische voetafdruk en energieverbruik verminderen en tegelijkertijd de best mogelijke gebruikerservaring blijven bieden.
  Verbindingen maken: een community die bedrijven en hun mensen laat groeien door verbindingen, kennisdeling en persoonlijke ontwikkeling te faciliteren.
 3. Inspiratie: een inspirerende werkomgeving die het beste in mensen naar boven haalt.
 4. Slimme gebouwen vormen slimme gebieden
  Terwijl Schiphol Airport City blijft groeien, werken we aan een Smart Schiphol Airport City die bestaat uit een verzameling Smart Buildings.

Integratie

De term ‘Smart Building’ betekent meer dan alleen de nieuwste technologie gebruiken om slimme functies in één gebouw te integreren. In onze visie zijn systemen en apparaten allemaal met elkaar verbonden – zowel binnen individuele gebouwen als tussen gebouwen. We gebruiken technologie voornamelijk om aan de behoeften van al onze huurders te voldoen.

Techniek College Rotterdam

De studententeams van het Techniek College Rotterdam hebben twee forse ontwerpopgaven:

 • Het voormalige DSM hoofdkantoor in Delft herbestemmen naar kantoren en vergaderaccomodatie
 • Twee gebouwen op het voormalige Quarantaineterrein in de Rotterdamse haven worden herbestemd naar hotel- en vergaderaccommodatie