Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastles ‘De Mobiliteit van de Toekomst’ in provincie Utrecht

april 16, 2020 @ 10:00 - 12:30

Op 16 april verzorgt Derk Dohle, smart mobility expert voor water en wegen van de provincie Utrecht een gastles de mobiliteit van de toekomst. Doel is om de visie en speerpunten van de provincie te belichten in relatie tot de ontwerpopgave van studententeam ABC in Amersfoort waarbij mobiliteit een rol speelt.

 

Mobiliteit vragen zijn

  • Moeten we nog voorzien in parkeerplaatsen en zo ja, wat is de norm
  • Welke voorzieningen moeten we treffen om in laadpalen en/of bi-directioneel laden te kunnen voorzien
  • Welke alternatieven zijn er, denk aan MaaS
  • Hoe kijkt de provincie naar nieuwe mobiliteitsvormen? Denk aan zelfrijdende voertuigen etc
  • Data etc

De mobiliteitsopgave

Het thema Mobiliteit staat bij iedereen hoog op de agenda. De grotere steden in Nederland zijn niet voor niets hard bezig te bepalen en te formuleren hoe hiermee moet worden omgegaan. De stad groeit hard en de bereikbaarheid staat enorm onder druk. Een belangrijke doelstelling is het aanmoedigen van manieren van vervoer die zuinig omgaan met de schaarse ruimte en goed zijn voor de stad en haar inwoners.

Veel steden zetten in op lopen, fietsen en openbaar vervoer. Innovaties, experimenten en initiatieven die een bijdrage moeten gaan leveren aan het slimmer en schoner organiseren van de bereikbaarheid krijgen meer ruimte. Daarbij blijft het de uitdaging om het mobiliteitsvraagstuk in balans te houden met de verdere groei van de stad.

De mobiliteitsopgave vergt een integrale visie: financieel, technisch, juridisch en beleidsmatig. Als langetermijnbelegger en betrokken stadspartner zullen wij ons, in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers, gemeenten, ontwikkelpartners en huurders, proactief blijven inzetten om de beste mobiliteitsvorm te realiseren voor onze projecten. De verwachting is ook dat onze rol hierin steeds groter zal worden. Data gaat ons daarbij helpen.

De aanpak van grootschalige infrastructuur is niet alleen meer het domein van het Rijk. De private sector speelt hierin in toenemende mate een rol. Door de groeiende invloed van Europa en de ontwikkeling van alternatieve financieringsmogelijkheden wordt het speelveld complexer. Pensioenfondsen en verzekeraars kunnen hierin een belangrijke bijdrage gaan leveren. Maar voor het zover is, blijven we nog even dromen over die tot de verbeelding sprekende hyperloops en rondvliegende Amazon-drones.

 

Gegevens

Datum:
april 16, 2020
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
SMARTCirculair.com