Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gastles Ecologie voor Breeam certificering

april 22 @ 09:00 - 10:00

Breeam

Nestkastjes en vleermuizenbunkers zijn eenvoudig aan te brengen in de muur en leveren punten op voor de Breeam Certificering

Mark Hoksberg is ecologie expert bij Ecogroen. Hij maakt tijd voor het studententeam Noorderpoort Stadskanaal om ze bij te praten over Breeam eisen ten aanzien van de buitenomgeving.

De natuurinclusieve en biodiverse eisen voor de buitenomgeving van de TechHub zijn belangrijk in het ontwerp. Denk aan groene daken, biodiversiteit, nestkastjes en wellicht ook een wadi op het terrein. Voor de Breeam certificering is niet alleen het gebouw aan de orde. De buitenomgeving doet ook mee.

BREEAM Landgebruik en Ecologie

BREEAM-NL is een internationaal geaccepteerde methode voor het beoordelen van de duurzaamheid van een gebouw of een wijk. Ecogroen regelt de certificering voor BREEAM Landgebruik en Ecologie.

Duurzaamheid is in onze samenleving een belangrijk thema. Bijvoorbeeld als het gaat om nieuwbouw, renovatie of beheer van bestaand vastgoed. In die sector is veel winst te boeken op het gebied van energiebesparing en -opwekking, cradle-to-cradle, ruimtelijke ordening en natuur. Duurzame projecten zijn in trek bij huurders en gebruikers. Uit onderzoek van de World Green Building Council blijkt dat duurzame gebouwen tot 20% hogere huur- of leasetarieven kunnen opleveren. Een groeiend aantal initiatiefnemers kiest daarom voor een BREEAM-beoordeling van nieuwbouw- of renovatieprojecten.

Geslaagde certificeringen BREEAM Landgebruik en ecologie

Voor een BREEAM-certificaat worden tal van thema’s beoordeeld als energiegebruik, isolatie, materiaalgebruik, afvalstromen en ecologie. Ecogroen heeft afgelopen jaren veel certificeringen voor BREEAM Landgebruik en Ecologie begeleid, onder andere voor de stadhuizen van Rotterdam en Deventer, voor kantorencomplex ‘The Base op Schiphol’, autobedrijf Bourguignon in Leeuwarden en voor het nieuwe ziekenhuis van Tergooiziekenhuizen in Hilversum. Onlangs startten we ons eerste BREEAM-In Use-project voor de bestaande gebouwen AvioPort en TransPort op Schiphol.

Groene daken en vleermuisbunkers

Wij beoordelen de criteria voor BREEAM Landgebruik en Ecologie en adviseren over ecologische voorzieningen en de groene ruimte om de nieuwbouw. Het kan gaan om het aanbrengen van bloemrijke groene daken, natuurvriendelijke oevers of het aanbieden van nestgelegenheid voor vogels en vleermuizen. In Rotterdam wordt een speciale nestkast voor Slechtvalk op de top van het stadhuis geplaatst. In Leeuwarden maakten we met behulp van oude rioolbuizen een ondergrondse vleermuisbunker en op Schiphol paste men het groenbeheer aan op de daar aanwezige Bijenorchissen. De winst voor de natuur is ook winst voor de initiatiefnemer!

Gastlessen en masterclasses terugkijken?

Deze masterclass wordt opgenomen.

Bekijk hier alle opgenomen gastlessen en masterclasses

Lees ook

 

Gegevens

Datum:
april 22
Tijd:
09:00 - 10:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
SMARTCirculair.com