Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastles | Energieopslag systemen door Batenburg

april 4, 2022 @ 10:00 - 11:00

Batterijen, waterstof, basalt, eco battery, warmtebatterij, water, terugleveren … Er is veel mogelijk als het gaat over tijdelijke energieopslag

Batenburg Energietechnologie adviseur Ronald Berkhout geeft een gastles over diverse energieopslag systemen aan de studenten van het Techniek College Rotterdam.

 

Batenburg is een grote speler als het gaat over energie, installaties voor tuinbouw, industrie en utiliteit. Zij werden eerder aanbevolen door Stedin om een onafhankelijk beeld te schetsen over diverse energieopslag systemen die toegepast kunnen worden in de herbestemming van energieslurpende monumenten waar de studententeams van het Techniek College zich mee bezig houden:

De studenten hebben eerder al inzicht gekregen over energie terugleveren en de schommelende data/prijzen daarin. Zij kunnen met alle informatie die ze er nu nog bij gaan krijgen het beste energieopslag systeem adviseren en beargumenteren aan hun opdrachtgever BOEI.

Waterstof

Batenburg focust zich binnen de energietransitie mede op waterstof. Eén van onze oplossingen binnen dit gebied is de waterstof CV-installatie. De waterstof CV-installatie werkt als volgt: we hebben een voorraad aan water, dit halen we door een electrolyzer. In de electrolyzer scheiden de H2en de O2 moleculen zich, waar vervolgens  De H2 (waterstof) mee worden genomen in de verbranding naar de CV-ketel. Met deze slimme hybride oplossing vervangen we het milieuonvriendelijke aardgas. Bekijk hieronder hoe wij deze toepassing eerder in de praktijk hebben gebracht:

Batenburg Capelle aan de IJssel

In de energietransitie maakt Batenburg Energietechnologie met bijvoorbeeld e-mobility, waterstof, zonne-energie, windenergie, aardwarmte en energieopslag grote stappen mogelijk voor klanten. Binnen de installatietechniek maken energiebesparing en CO2-reductie bij nieuwbouw en renovatie standaard onderdeel uit van de opdrachten. Bij alle projecten werken ze, waar mogelijk, aan het realiseren van milieuwinst.

Gegevens

Datum:
april 4, 2022
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,