Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastles | Inrichten natuurinclusieve buitenomgeving

april 14 @ 10:00 - 12:00

Gastles van een Bioloog. Wat wil je meer?

Daan Posthouwer, natuurinclusieve expert bij Dura Vermeer geeft een gastles aan de studenten van het MBO Rijnland over het inrichten van een groene, natuurinclusieve, biodiverse buitenomgeving, aansluiting bij biotopen uit de omgeving. Een extra aandachtspunt vanwege de locatie is de vraag van de studenten om tips te krijgen van bomen en heesters die extra CO2 en fijnstof afvangen.

 

Het gebouw dat herbestemd gaat worden als Techlab en dus meer een onderwijsbestemming kan krijgen, ligt dicht op het spoor en op de drukke snelweg Rotterdam – Utrecht. Dat betekent dat de kwaliteit van de buitenlucht niet optimaal is voor jonge kinderen. Maar Daan heeft daar ongetwijfeld tips en kansen voor waarmee de studenten rekening kunnen houden zodat zij een prima leer/werkomgeving kunnen adviseren.

Gastles

Over Daan Posthouwer

Daan is actief in de conceptontwikkeling van nieuwe natuurinclusieve, klimaatadaptieve woonwijken, onderbouwd met kennis over het functioneren van ecosystemen, resulterend in integrale natuurlijke oplossingen aangesloten op hun omgeving.

Gegevens

Datum:
april 14
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,