Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastles monumentale gebouwen herbestemmen

maart 30, 2022 @ 10:00 - 11:30

Studio Schaeffer – Mischa Marah Wullums

Voor Monumentale gebouwen gelden net wat andere regels en wetgeving als je die circulair wilt transformeren en renoveren. Daarom vroegen de studenten van het Techniek College Rotterdam een gastles aan die waarin ze interactief in gesprek kunnen met een ervaren architect.

 

Trias Energetica

 

Mischa-Marah Wullems is deze ervaren architect die op 30 maart met de studenten de diepte in gaat. De studenten gebruiken als uitgangspunt de ‘Trias Energetica’ En Mischa-Marah zal hen ongetwijfeld nog wat gouden tips en invalshoeken meegeven. Zij werkt bij Studio Schaeffer en samen hebben ze al heel wat monumentale gebouwen herbestemd.

2 monumentale opdrachten

Dit zijn de twee opdrachten waar de Rotterdamse studententeams mee bezig zijn:

Monumentale gebouwen

Architectuur en bouwfysica gaan hand in hand bij de herbestemming van (oude) gebouwen. En soms zelfs monumentaal, beschermde panden zoals een kerk, een pakhuis of een school.

Zo bouwde Schaeffer onlangs twaalf appartementen op een oude poort en ontwikkelden zij enkele nieuwe Haagse hofjes in zowel de binnenstad van Den Haag als op Scheveningen. Maar hoe doe je dat nu als je bouwfysisch niet zoveel mag?

 

Studio Schaeffer

Mischa-Marah Wullems is projectarchitect bij Studio Schaeffer. Naast designscholen, integrale kindercentra en multifunctionele accommodaties richt Mischa-Marah zich op de herontwikkeling en transformatie van bestaande gebouwen, met een grote affiniteit voor duurzaamheid, circulariteit en hergebruik van bouwmaterialen. Afneembaarheid als basis voor hergebruik.

Gegevens

Datum:
maart 30, 2022
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator