Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastles | Riolering en waterhuishouding Lisserbroek

maart 10, 2022 @ 10:00 - 12:00

-

Martin Bastiaans, expert Afvalwaterketen & Klimaatbestendigheid van de gemeente Haarlemmermeer geeft een gastles riolering en waterhuishouding in Lisserbroek. Martin is vakspecialist Afvalwaterketen & Klimaatbestendigheid bij de Gemeente Haarlemmermeer.

Ontwerpopdracht Lisserbroek

In opdracht van BPD maken de samenwerkende studenten van Amsterdam en Utrecht ontwerpen voor tijdelijke circulaire prefab woningen in hout in Lisserbroek en een brugverbinding voor voetgangers en fietsers over de doorgaande weg naar Amsterdam. Omdat het tijdelijke huisvesting is met de idee om op termijn het terrein weer te transformeren naar sportterrein, moet het studententeam extra goed kijken naar afwatering en misschien zelfs waterzuivering op lokatie.

Deze samenwerking tussen MBO Utrecht en het ROC van Amsterdam Noord is uniek. Samen is het een heel groot team dat verdeeld in subteams ontwerpen maakt voor tijdelijke huisvesting op, wat nu nog open terrein is en op termijn voetbalvelden voor Lisserbroek worden. De verwachte periode dat de woningen mogen blijven staan is 5 tot 10 jaar. Extra aandacht is dus de tijdelijkheid en verplaatsbaarheid van de woningen die op termijn ook een andere functie zouden kunnen krijgen. Verder moet het wooncomplex zo veel mogelijk zelfvoorzienend worden en zodanig vormgegeven dat bij het verplaatsen van de woningen, het terrein snel te transformeren is naar een sportterrein. Natuurinclusiviteit inclusief wateropvang, energie, het open karakter van het complex zodat gemakkelijk contract wordt gemaakt met de inwoners Lisserbroek en de biodiversiteit zijn nadrukkelijke aandachtspunten.

Opdrachtgever

BPD Gebiedsontwikkeling regio Haarlem

Studententeam

Het studententeam bestaat uit 3e jaars bouwkunde van het ROC van Amsterdam Noord en 3e jaars engineering studenten van het MBO Utrecht

Gegevens

Datum:
maart 10, 2022
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
-
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

MBO Utrecht
Daltonlaan 300
Utrecht, Utrecht Nederland
+ Google Maps