Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastles | Statushouders huisvesting regels en voorwaarden

maart 29 @ 14:30 - 15:30

Statushouders huisvesting regels en voorwaarden

Statushouders huisvesting regels en voorwaarden

Hoe groot moet de tijdelijke huisvesting voor statushouders zijn? Wat moet er geregeld worden om de privacy en veiligheid optimaal te garanderen. Volstaat een gemeenschappelijke huiskamer of moeten we echt appartementsindeling organiseren?

Het zijn vragen die het studententeam Nova College Beverwijk stelt aan VluchtelingenWerk Beverwijk om de herbestemming van het voormalige Brandweerkantoor te ontwikkelen.

Elsa, spil van Vluchtelingenwerk Heemskerken weet als geen ander wat statushouders nodig hebben. Zij geeft in deze gastles tekst en uitleg, draagt suggesties aan en geeft inzicht over achtergronden en selectieproces.

VluchtelingenWerk Beverwijk

Vluchtelingen die in de gemeente Beverwijk of Heemskerk komen wonen, krijgen juridische begeleiding van VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Ook geven wij voorlichting over en met vluchtelingen. De maatschappelijke begeleiding wordt uitgevoerd door INOVA.

Statushouders

Het is belangrijk dat vluchtelingen zo snel mogelijk na aankomst in een gemeente kunnen beginnen met participeren. Je nuttig voelen en deel uitmaken van de samenleving geeft zelfvertrouwen en motiveert. Diverse factoren kunnen de participatie van vluchtelingen in de weg staan. Daarom is intensieve begeleiding van belang. VluchtelingenWerk vormt hierin in veel gemeenten een ervaren partner.

VluchtelingenWerk kan op onder andere de onderstaande manieren bijdragen aan het bevorderen van arbeidsparticipatie in een gemeente.

  • Statushouders helpen met het opbouwen of uitbreiden van hun netwerk binnen hun nieuwe gemeente.
  • In kaart brengen van de achtergrond, interesses, talenten en ervaringen van vluchtelingen: hoe kunnen zij dit inzetten op de Nederlandse arbeidsmarkt?
  • Statushouders en vluchtelingen voorbereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt: cv opstellen, vacatures beoordelen, oefenen met solliciteren en informeren over werkvloer en -cultuur.
  • Statushouders koppelen aan leer- werktrajecten, een baan, een stage of een ervaringsplek.
  • Informeren en trainen van werkgevers op culturele sensitiviteit en interculturele communicatie.

Gegevens

Datum:
maart 29
Tijd:
14:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
SMARTCirculair.com