Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastles WFC Experience voedselvraagstukken van de toekomst

april 1 @ 13:30 - 14:30

WFC

Nu is het vooral nog een braakliggend terrein. Straks wordt het WFC de voedingshutspot van de wereld.

Gerlinde van Vilsteren, de spil van het WFC Experience Center van het WUR Research Centrum, geeft inzicht in de voedselvraagstukken van de toekomst en hoe dat in de toekomst beleefd kan gaan worden op het WFC in Ede.

Drie studententeams van het Technova in Ede buigen zich over ‘De Parkeergarage van de Toekomst’ en ‘Het Kantoor van de Toekomst’, op het World Food Center terrein in Ede. Zij hebben behoefte aan inzicht in de WUR visie op de voedselstromen van de toekomst en hoe ze met hun gebouwontwerpen daaraan kunnen bijdragen.

WFC

Het World Food Center (WFC) brengt consumenten en organisaties bijeen en stimuleert hen meer verantwoordelijkheid te nemen en samen antwoorden te vinden op hedendaagse en toekomstige voedselvraagstukken, onder het motto: we feed each other.

Een alsmaar groeiende wereldbevolking en toenemende druk op de planeet leiden tot grote voedseluitdagingen. Daarnaast hebben de keuzes die we iedere dag maken op het gebied van voedsel, impact op ons lichaam en onze omgeving. Om in de toekomst iedereen te voorzien van voldoende, gezonde en duurzame voeding is een omslag nodig naar een andere manier van voedsel produceren en consumeren.

WFC en WFC Experience

In de berichten in de media wordt vaak gesproken over het WFC. Hierbij wordt soms geen onderscheid gemaakt tussen de WFC Experience en de gebiedsontwikkeling WFC. Dit zorgt nogal eens voor verwarring.

  • We realiseren het World Food Center op een voormalig kazerneterrein van 28 hectare naast het station Ede Wageningen. Dit gebied is gereserveerd voor woningen, bedrijvigheid en een hotel/congres-locatie.
  • De bestaande rijks monumentale gebouwen blijven natuurlijk staan. Het terrein is eigendom van de gemeente. Voor dit gebied beheert de gemeente dan ook de zogenaamde grondexploitatie. Dit is de begroting van de grondkosten en grondopbrengsten gedurende de gehele looptijd van de ontwikkeling van het gebied.
  • Bezoekers beleven op een boeiende manier gezonde en duurzame voeding in de WFC Experience waar dus
    de Nederlandse agro-, food- en tuinbouwsector zich internationaal kan presenteren

Gegevens

Datum:
april 1
Tijd:
13:30 - 14:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
SMARTCirculair.com