Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass | Ecologisch ontwerpen en bouwen, Team Stadskanaal

maart 29 @ 12:00 - 13:00

Ecologisch ontwerpen en bouwen

Ecologisch ontwerpen en bouwen

Archiview architect Jack van der Palen geeft uitleg over ecologisch ontwerpen en bouwen. Archiview heeft een andere kijk op architectuur. Zij hebben zich gespecialiseerd in duurzaamheid, circulaire economie, biobased, isoleren en alternatieve energiebronnen.

Ecologisch bouwen

Samen met de architect verkent het studententeam de kansen en mogelijkheden van bouwen met natuurlijke materialen.

Ecologische architectuur is een manier van bouwen waarbij gedurende het hele proces van winning, bouwen, gebruik en sloop de ecologische effecten voorop staan: de materialen, de winning daarvan, het energiegebruik, hergebruik of terug in de natuurlijke kringloop brengen (afbreekbaar), mogen geen negatieve gevolgen voor het milieu te hebben. Wat uit het oog verloren, maar ecologisch bouwen zou een positieve invloed kunnen hebben op het leven van dier en plant in de omgeving van gebouwen.

In het verlengde hiervan liggen algemene begrippen als duurzaamheid, energiezuinigheid en materiaalkringloop: gunstige situering van gebouwen ten opzichte van de zon, gebruik van zonnepanelen, hout, leem, baksteen, grijs water, groendaken, zonneboilers, warmtepompen e.d.

Duurzaam, ecologisch, biobased bouwen is nog niet altijd even vanzelfsprekend. Maar het is wel gezonder, beter voor het klimaat, biedt een heerlijk binnenklimaat en bespaart veel. Heel veel. Als eerste moderne groene bouwer van Nederland blijven wij zeggen dat het anders moet en kan. Het doel is om gezond, comfortabel en energiezuinig te wonen, werken en leven.

 

Gastles terugkijken?

Via deze pagina vind je alle gastlessen en masterclasses die gepubliceerd mochten worden. Kijk ook op het SMARTCirculair YouTubeKanaal.

Over Archiview

Archiview is al sinds 2004 geïnspireerd door de C2C beweging  en sinds 2009 binnen Codin (later Noorden Duurzaam) actief bezig met de beginselen van circulariteit.

Archiview is ondertekenaar van het grondstoffenakkoord. In 2016 heeft archiview samen met partners een bouwsysteem ontwikkeld dat zowel passief als circulair is en kan worden ingezet voor tijdelijke en permanente gebouwen. Archiview gelooft dat we door de circulaire economie gaan naar een beter bouwproces met innovaties en dat dit de bouwwereld toekomstbestendig maakt.

Archiview onderschrijft natuurlijk ook de principes van de BNA “wij gaan circulair”. Met deze actie willen we als beroepsvereniging laten zien dat we geloven in de circulaire economie. We willen de zichtbaarheid van dit relevante onderwerp zowel binnen als buiten de branche vergroten. Daarom is het van belang, dat wij als ontwerpende partij, onze opdrachtgevers informeren en ondersteunen bij het maken van de goede keuzes.

wij gaan circulair!

Circulair bouwen is een belangrijke schakel in een duurzame samenleving die ervoor zorgt dat toekomstige generaties in dezelfde behoefte kunnen voorzien als wij. Wij zien circulariteit als een middel om meerwaarde te creëren. Gezondheid te bevorderen, lucht te zuiveren, water te zuiveren, energie te leveren. Duurzaamheid betreft de mens, architectuur zonder mens is niets. Circulair zonder oog voor de mens is niets. Net als het feit dat gebouwen geen energie verbruiken; de mens doet dat. Een gebouw kan ook niet gezond zijn; je wilt een gezonde omgeving voor de mens. De kern van alles is de mens.

Lees ook

Gegevens

Datum:
maart 29
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
SMARTCirculair.com

Locatie

Noorderpoort College Stadskanaal
Sportparklaan 5
Stadskanaal, Groningen 9502 CW Nederland
+ Google Maps
Site:
http://1232.nl