Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass HoutSkeletBouw Prefab | Ontwerpvoorwaarden

mei 12 @ 08:30 - 10:00

bouwen met FSC hout, HoutSkeletBouw

bouwen met FSC houtmaterialen

Team Alfa Hoogeveen wil bouwen met HoutSkeletBouw. Als je HoutSkeletBouw toe wilt passen op seriematige bouw dan is het belangrijk om te weten waar je als ontwerpteam rekening mee moet houden.

Wilco Lubbers van De Groot Vroomshoop gaat in deze masterclass in op specificaties rondom HoutSkeletBouw en welke mogelijke standaarden geldig zijn als het gebouw in prefab moet worden gemaakt.

HoutSkeletBouw

Houtskeletbouw (ook wel afgekort als HSB) is tegenwoordig in Nederland steeds meer de ‘normale’ manier van bouwen geworden bij particulier opdrachtgeverschap (vrijstaande huizen). Houtskeletbouw wordt wereldwijd toegepast en is uitgegroeid tot een uiterst betrouwbare bouwmethode. In de Scandinavische landen, maar ook Canada, Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië is houtskeletbouw dé manier van bouwen. Het overgrote deel van de woningen die daar worden gerealiseerd zijn dan ook houtskeletbouw woningen. En dat tot de meest luxueuze villa’s voor filmsterren, CEO’s, chirurgen en advocaten aan toe.

Ook in de bosrijke gebieden van de tropen en in Europa ten noorden van de Pyreneeën en de Alpen wordt traditioneel veel met hout(skeletbouw) gebouwd.

De Groot Vroomshoop

Bouwbedrijf De Groot Vroomshoop is een gerenommeerde bouwer met inmiddels volop ervaring met houtbouw.De circulaire houten school het Epos in Rotterdam is klaar en volledig operationeel. Zowel de leerkrachten als de leerlingen zijn erg tevreden met het frisse en tegelijkertijd gezellige gebouw.

Het Epos is een basisschool van Stichting De Verre Bergen. De stichting wil Rotterdam sterker en beter maken en heeft daarom in Rotterdam Zuidwijk, een gebied in de stad dat sociaal en economisch minder goed ontwikkeld is, een school opgestart waar leerkrachten meer tijd hebben voor de kinderen en hen beter kunnen begeleiden op basis van hun persoonlijke behoeften.

Een nieuwe manier van bouwen

SeARCH heeft, samen met producent en De Groot Vroomshoop een circulaire een volledig houten school ontwikkeld die gemakkelijk kan worden gedemonteerd, verplaatst, vergroot en uitgebreid. Door met prefab modules te werken, wordt de bouwtijd tot een minimum beperkt en plaatsen we een volledig nieuw schoolgebouw in slechts enkele maanden tijd, terwijl het tragere proces van de stedelijke vernieuwing eromheen doorloopt. De school is opgebouwd met het bouwconcept Modulinn.

Gastlessen en masterclasses terugkijken?

Deze masterclass wordt opgenomen.

Bekijk hier alle opgenomen gastlessen en masterclasses

Lees ook

Gegevens

Datum:
mei 12
Tijd:
08:30 - 10:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
SMARTCirculair.com