Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass HoutSkeletBouw VKP Bouw Zeeland

maart 9 @ 13:30 - 14:30

-
bouwen met FSC hout

bouwen met FSC houtmaterialen

Is HoutSkeletBouw geschikt voor het bezoekerscentrum annex kantoren dat het Scalda Studententeam ontwerpt op de Oosterscheldekering, nationaal park Oosterschelde? Deze vraag wordt voorgelegd aan VKP Bouw uit Kapelle Zeeland.

Vincent Bliek en Matthias van Burg zoomen in op de mogelijkheden van HoutSkeletBouw in de bouw. Extra uitdaging is dat een of twee ‘torengebouwen’ in het water komen. Dus in de werkhaven Neeltje Jans. Dus dat betekent wat voor constructie en materialen. Het studententeam van het Scalda College heeft al een masterclass gehad over stroming, ondergrond, zoutgehalte en meer van Rijkswaterstaat expert Kees Steenepoorte. Nu is het dus de beurt aan VKP om het ontwerp of de ontwerpen samen met de studenten te optimaliseren.

 

Houtskeletbouw (HSB)

In Nederland en België wordt houtskeletbouw, afgekort HSB, steeds meer toegepast. Hout is een licht, sterk en duurzaam materiaal met een hoge isolatiewaarde. HSB is snel en zorgt voor minder materiaal en minder mensen op uw bouwplaats. VKP engineert, produceert en monteert de HSB-elementen. Door alles in eigen hand te houden zorgt dit voor een totale ontzorging van onze opdrachtgevers. VKP verzorgt met name elementen ten behoeve van gevels in het verlengde van onze andere activiteiten. Uiteraard kunnen wij ook dakelementen en andere prefab elementen verzorgen.

Engineering

De mogelijkheden met houtskeletbouw zijn eindeloos. Ons werk is dan ook altijd maatwerk en goed contact met onze opdrachtgever is zeer belangrijk. VKP denkt mee, is betrokken, helpt mee en optimaliseert waar mogelijk. Een goede voorbereiding is enorm belangrijk bij houtskeletbouw. VKP besteedt veel energie en aandacht aan voortraject en de organisatie van het werk om opdrachten zo efficiënt en goed mogelijk uit te voeren. Zij verzorgen hoogwaardig kwalitatief teken- en rekenwerk en zorgen dat u als opdrachtgever een goede inzage heeft in ons proces.

Productie

VKP heeft een ruime werkplaats en beschikt over moderne machines om te werken onder optimale omstandigheden. Hierdoor kunnen zij zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige productie. De plaatsing van de kozijnen, elektra en installaties kunnen zij meenemen in de fabricage van de elementen.

Montage

Compleet ontzorgen is naar onze mening alleen mogelijk als het traject van begin tot eind in beheer wordt genomen, om onder meer het risico op tekortkomingen en fouten in de afstemming te voorkomen. Door onze ruime ervaring plaatsen zij de HSB elementen vaak sneller dan wanneer de aannemer dit zelf op zich neemt. Dit biedt financiële voordelen, minder bouwtijd, minder kosten aan aanverwante zaken als steigerhuur en dergelijke. Uiteindelijk is het doel om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen en besparing van tijd en geld voor onze opdrachtgever.

 

De Gastles HoutSkeletBouw wordt via MS Teams georganiseerd en later online aangeboden aan alle teams

 

Zie ook

Gegevens

Datum:
maart 9
Tijd:
13:30 - 14:30
Kosten:
-
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
SMARTCirculair.com