Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass mobiliteitsverkenning Walther Ploos van Amstel

december 13, 2018 @ 10:00 - 12:00

jhr. Walther Ploos van Amstel

jhr. Walther Ploos van Amstel

Het ROC van Amsterdam krijgt met de masterclass mobiliteitsverkenning, hulp van Jhr. Walther Ploos van Amstel om het mobiliteitsvraagstuk op te lossen dat gepaard gaat met de Recycle Boulevard dat het studententeam gaat ontwerpen.

De laatste meters: ‘We moeten naar andere vervoersconcepten’

Het elektrisch vervoer dringt ook door in de stedelijke logistiek van fijnmazige distributie. Maar met een bestelbus op accu’s zijn we er nog lang niet. De complete logistieke keten mag op de schop, wil de sector de klimaatdoelen halen. Verduurzamen van stadslogistiek stelt eisen aan de inrichting van de leefomgeving.

En dat is ook nodig voor de Recycle Boulevard waar de studenten van het ROC van Amsterdam zich over buigen. Want de scheiding van afval begint al gelijk aan de poort. Alles wat een beetje hergebruikt kan worden wordt direct ingenomen. En het kleine beetje afval dat dan nog over blijft gaat naar het afvalstation.

ROC van Amsterdam staat voor een uitdaging

Het ontwerp van zo’n enorm complex als de recycle boulevard is een ding. Maar het mobiliteitsvraagstuk komt daar nog eens boven op.

Want … hoe moet je je afval afgeven als er geen parkeermogelijkheden mogen komen van de gemeente? Met de fiets? Met de taxi? Dat is reden waarom dat Walther Ploos van Amstel meedenkt over dit vraagstuk.

Contact

Hogeschool van Amsterdam, Walther Ploos van Amstel

ROC van Amsterdam, Badr Moustaine en Renée Salemans

 

Gegevens

Datum:
december 13, 2018
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

BetterWorldSolutions
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
https://www.smartcirculair.com/

Locatie

Hogeschool van Amsterdam
Amstelcampus, Weesperzijde 190
Amsterdam, 1097 DZ
+ Google Maps