Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optigrün Gastles | Natuurinclusief ontwerpen

april 14, 2022 @ 09:00 - 10:30

Een slim groendak met wateropvang

Optigrün directeur Henk Vlijm geeft een gastles over natuurinclusief ontwerpen, groene daken, biodiverse inrichting en wateropvang/ hergebruiken aan studenten van het Techniek College Rotterdam. Optigrün ademt circulariteit. Dat blijkt uit het nieuwe retentiedaksysteem dat niet op de markt is gebracht. 

Retentie

Deze WRB170 waterretentiebox heeft een volume van 161 liter per vierkante meter en is bovendien gemaakt van 100% recyclebare polypropyleen. Of daarmee geen nieuwe grondstoffen in het productieproces ingebracht worden is de vraag maar Optigrün is zeker een koploper in Natuurinclusief en klimaatpositief bouwen.

De studententeams van het Techniek College Rotterdam hebben twee forse ontwerpopgaven:

  • Het voormalige DSM hoofdkantoor in Delft herbestemmen naar kantoren en vergaderaccomodatie
  • Twee gebouwen op het voormalige Quarantaineterrein in de Rotterdamse haven worden herbestemd naar hotel- en vergaderaccommodatie

Een groene omgeving als visitekaartje voor beide locaties met wateropvang- en hergebruik is een van de speerpunten. 

Optigrün

Henk Vlijm was gelijk heel positief toen we hem vroegen om een gastles. Hij deelt zijn kennis graag met de techniektoppers van de toekomst. Optigrün is immers zoveel meer dan een groen dak aanleggen. Ze zijn ook grondlegger van dakpaviljoen Schieblock als zg Slimdak waarop het water gebufferd wordt en pas afgevoerd wordt als er een hoosbui nadert. Goed voor het koelen van het gebouw in de zomer want water dempt de oplopende binnentemperatuur, de biodiversiteit en natuurlijk de kansen voor waterhergebruik.

Link naar de studentenopdrachten

Gegevens

Datum:
april 14, 2022
Tijd:
09:00 - 10:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,