Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pressure Cooker ‘De mobiliteit van de Toekomst’, 3 febr. Zwolle

februari 3 @ 10:30 - 17:00

SMARTCirculair organiseert een Pressure Cooker op 3 februari Provinciehuis Zwolle.

Thema: ‘De mobiliteit van de Toekomst’.

De uitkomsten van deze bruisende themadag vormen de start van de ontwerpopdracht voor het studententeam van Landstede om een ondergrondse parkeergarage te ontwerpen.

40 creatieve, open minded mensen uit Overijssel en omgeving, met uiteenlopende achtergronden komen bij elkaar in het provinciehuis. Na ontvangst en veel inspiratie storten de creatieven zich op een case van SMARTCirculair om in luttele uren tot zoveel mogelijk briljante ideeën en inzichten te komen.

Welkom bij de Pressure Cooker van SMARTCirculair! De bedoeling van een Pressure Cooker is om in beperkte tijd tot een zo goed mogelijk resultaat te komen, of om preciezer te zijn, om met creatieve open minded deelnemers van divers pluimage tot bijzondere oplossingen, inzichten en aanbevelingen te komen voor de case van de Provincie Overijssel.

Pressure Cooker is een van de initiatieven die SMARTCirculair neemt om het klimaat te verbeteren. Zo slaat Pressure Cooker een brug tussen het bedrijfslevens, overheden en de jonge creatieven in de provincie die de uitkomsten van deze dag meenemen in hun SMARTCirculair ontwerpopdracht van de provincie.

Partners

Provincie Overijssel (gastheer), Topsector Logistiek Dinalog (moderator van de dag), Gemeente Zwolle, Landstede College, ROC van Twente, Windesheim HBO, Week van de Circulaire Economie, bedrijven en omwonenden

Locatie: provinciehuis Zwolle, Zaal ‘In de Brink”
Maximaal 40 personen

Het resultaat

Inzichten, wensen en ideeen voor de nieuwe mobiliteit worden meegenomen door de verschillende studentengroepen die hiervan bijvoorbeeld apps ontwikkelen die veiligheid, OV-ontsluiting, deelvervoer etc voor ontwikkelen die de stad groen, gezond en leefbaar moeten houden.

Meedoen?

Ga je mee op expeditie?

Meld je dan hier aan

 

Agenda Pressure Cooker

10.30 u Ontvangst

11.00 u Welkom en opening, Joris Knigge (Topsector Logistiek) en Julliette Sprangers (Provincie Overijssel)

11.10 u Doel van de pressure cooker en wat doen we met de resultaten Francisco Navarro, Landstede College

11.20 u Inspirator Kenan Aksular (Clearwater Innovations) over de mobiliteit van de toekomst

11.45 u Brainstormronde 1

12.30 u Lunch

13.00 u Brainstormronde 2

13.45 u Teamconsultatie

14.15 u Pauze

14.30 u Brainstormronde 3

15.00 u Presentaties

16.00 u Presentatie foto’s en verslag

16.15 u Juryuitslag met prijsuitreiking

16.25 u Afsluiting met gelegenheid tot napraten

Pressure cooker

Elk project heeft wel een moment waarop je tegen een knelpunt aanloopt. Een hersenkraker die zo taai is dat er niet direct een passend antwoord op te vinden is. Vaak sluit je je in dat geval op met je projectteam om mogelijke oplossingen uit te werken. Maar door met een groep tot in de haarvaten invoerde mensen te brainstormen, ontstaat snel tunnelvisie. En op dat moment is een pressure cooker een uitkomst.

  • De werkvorm prikkelt tot denken in mogelijkheden en oplossingen
  • Het is creatief en speels, waardoor een taai knelpunt of vraagstuk oprecht als uitdaging en niet langer als probleem wordt ervaren
  • Door de beperkte tijd en meerdere groepen die nadenken over dezelfde vraag, krijgt een pressure cooker een competitie-element. Dat stimuleert de kwaliteit van de oplossing.
  • Door verschillende disciplines in één team te zetten wordt een vraagstuk van alle kanten belicht, wat uitnodigt tot out-of-the-box oplossingen
  • Hiërarchie speelt geen rol; er wordt een beroep gedaan op ieders kracht en alle ideeën worden op waarde beoordeeld
  • En, niet onbelangrijk: binnen een afgebakend tijdsbestek heb je als projectteam meerdere uitgewerkte oplossingen tot je beschikking

 

 

Gegevens

Datum:
februari 3
Tijd:
10:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon:
06 16342889
E-mail:
tnolten@gmail.com
Site:
SMARTCirculair.com

Locatie

Provinciehuis Zwolle
Luttenbergstraat 2
Zwolle, Overijssel 8012 EE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
038 499 8899
Site:
Overijssel.nl