Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

RenewBuilding Masterclass Circulaire Bouwmaterialen

april 5, 2022 @ 10:30 - 12:00

BetterWorldConstructions

Building with biobased construction materials and low carbon concrete, saves millions of tons of emissions

RenewBuilding geeft een masterclass circulair bouwen aan het Deltion College in Zwolle. Architect Peter Brouwer geeft inzicht in circulaire bouwmaterialen. Dan gaat het vooral over groene bouwmaterialen waaronder hout systeembouw, prefab, remontabel bouwen, Biobased, CLT en HSB.

Bekijk hier alle opgenomen gastlessen en masterclasses

Renewbuilding

Samen met een aantal partners realiseert Renewbuilding een doordacht en geautomatiseerd productieproces. Daarmee is Renewbuilding het boegbeeld van vernieuwend bouwen. Wat het project ook inhoudt, deze casco’s zijn duurzaam en met een minimale doorlooptijd op de bouwlocatie te monteren.

Voor de biobased bouwelementen van onze casco’s, ofwel Green Structures, maken ze gebruik van een basisproduct dat van nature circulair is en zorgt voor opslag van CO2. Namelijk hout! Het bouwmateriaal van de toekomst. Door het gebruik van verantwoord hout en dampopen materialen dragen we met elkaar bij aan een betere leefomgeving. Dampopen constructies worden immers geroemd in hun gebruik, het is een leefomgeving die letterlijk ademt!

Renewbuilding staat voor een nieuwe manier van bouwen, die gezondheid en efficiency samenbrengt in een slim en groen product: Green Structures

KOMO

Renewbuilding werkt samen met productiepartners die KOMO-gecertificeerd zijn. KOMO staat voor objectief vastgestelde kwaliteit voor bouw en infra. In het belang van onze planeet is het niet meer dan logisch dat we enkel duurzaam geproduceerd hout uit gecertificeerde bossen gebruiken. Onze partners die de circulaire casco’s produceren doen dat onder FSC-, PEFC- of STIP-certificaten. Certificeringen die laten zien dat je duurzaam en sociaal bosbeheren, ondernemen en inkopen serieus neemt.

Lees ook

Gegevens

Datum:
april 5, 2022
Tijd:
10:30 - 12:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Deltion College
Mozartlaan 15
Zwolle, Overijssel 8031 AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
038 8503000
Bekijk de site van Locatie