Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rentmeester 2050 geeft Masterclass Hergebruik van bouwmaterialen

maart 9, 2022 @ 13:00 - 15:30

-

Maurice Beijk maakt tijd voor het studententeam van het Landstede College die de ontwerpopdracht hebben om schoolgebouw ‘De Aquamarijn‘ uit te breiden met een naschoolse opvang en een huisartsenpost.

Aquamarijn

Het oude, karakteristieke pand is zo charmant dat de schoolleiding de voorkeur geeft aan een circulaire renovatie/uitbreiding van het pand in plaats van het pand te slopen en te gaan nieuwbouwen.

Tja, en dan moet je dus goed door het gebouw heen om de bouwmaterialen als kozijnen, balken, afwerkingen etc op te nemen en te bepalen wat er kan worden hergebruikt tijdens de verbouwing. En wie kan dat nou beter dan Maurice Beijk?

Rentmeester 2050

Beijk noemt zich Rentmeester 2050. Hij heeft een missie om de bouwkolom volledig circulair te krijgen. En dan liefst al eerder natuurlijk. Dat doet hij in samenwerking met Reinteninfra en nu zet hij zijn kennis, tijd en expertise in voor deze gedreven groep studenten. Hij gaat met de studenten en architect Cor Haasjes door het pand. Dank je Maurice!

Over de ontwerpopdracht

Basisschool Aquamarijn in Zwolle is een basisschool in combinatie met BSO en kinderdagverblijf. Het schoolgebouw is op leeftijd en voldoet niet meer aan de huidige kwaliteitseisen voor een goede en gezonde leeromgeving. Daarnaast  is er onvoldoende capaciteit voor het groeiende leerlingenaantal. Nu zijn er circa 250 leerlingen, naar verwachting groeit dit aantal tot circa 300 over enkele jaren. Het verzoek is om te komen tot een ontwerp en adviesvoorstel om het pand circulair uit te breiden en aan te vullen met een huisartsenpost.

Het schoolplein is nadrukkelijk onderdeel van het ontwerp.

Opdrachtgever

Gemeente Zwolle

Studententeam

3e jaars bouwkunde Landstede Harderwijk

Gegevens

Datum:
maart 9, 2022
Tijd:
13:00 - 15:30
Kosten:
-
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Aquamarijn Zwolle
Turfmarkt 5
Zwolle, 8021 AA Zwolle
+ Google Maps