Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Synarchis Gastles Circulair Aanbesteden

november 25, 2022 @ 09:00 - 10:30

Synarchis Hardinxveld geeft een gastles aan de studenten van het Da Vinci College in Hardinxveld-Giessendam. Het team heeft de ontwerpopdracht om het gemeentezwembad te verduurzamen met als alternatief nieuwbouw van het zwembad. 

Directeur Danny Floren vertelt tijdens de gastles over de criteria bij circulair aanbesteden door overheden. Anno 2022 is het criteria nog 10% hergebruikt en/of circulair bouwmateriaal. Dus als een partij 15-16% circulair materiaal opgenomen heeft in zijn aanbieding zit hij al heel hoog en wint hij de aanbesteden. Bovendien gaan de aanbestedingscriteria snel aangescherpt worden dus hoog tijd om je te verdiepen in kansen en mogelijkheden.

Insteek van de gastles

Aanbesteden

  • hoe doe je dat dan?
  • waar let je op?

Aanbesteden & projectmanagement

Synarchis is gespecialiseerd in bouwkundig, bestuurskundig en bedrijfskundig inzicht. Zij begeleiden aanbieders maar ook overheden tijdens de aanbestedingsprocessen. Bij specifieke accommodaties én de complete maatschappelijke vastgoedportefeuille denkt Synarchis aan het totaalplaatje: beleidsontwikkeling, aanbesteding en projectmanagement, en beheer en exploitatie. Vooral voor binnen- en buitensport, onderwijs, cultuur en welzijn.

 

Hartelijk dank meneer Floren.

Over Synarchis

Synarchis benadert maatschappelijke voorzieningen integraal als het gaat om het ontwikkelen, realiseren, gebruiken en exploiteren van de accommodaties. Een veelvuldig bewezen en succesvolle werkwijze als het gaat om sportaccommodaties zoals zwembaden. Voor gemeenten is dit met name een aantrekkelijke benadering omdat de jaarlasten van een zwembad de belangrijkste financiële factor zijn die elk jaar op de gemeentebegroting terug te vinden zijn. Deze jaarlasten bestaan uit de kapitaallasten die voortkomen uit investeringen en het exploitatieresultaat van het zwembad. Het is dan ook van belang om de samenhang tussen investering en exploitatie in een vroegtijdig stadium te onderkennen.

Onze visie op maatschappelijk vastgoed: een integrale benadering van investeren en exploiterenSynarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaardeDe gemeentelijke bijdrage aan zwembaden dient te worden gerechtvaardigd door de maatschappelijke meerwaarde van de voorziening. Het is dan ook van belang dat vanuit het zwembad een bijdrage wordt geleverd aan de realisatie van gemeentelijke beleidsdoelstellingen. Dit uitgangspunt is mede bepalend voor de functionaliteit en het gebruik van de accommodatie. Met betrekking tot het beheer en de exploitatie van een zwembad ligt dit wat genuanceerder. Het op afstand van de gemeentelijke organisatie plaatsen van de exploitatie van een zwembad (bijvoorbeeld als gevolg van een kerntakendiscussie) hoeft het maatschappelijke karakter van het zwembad niet in de weg te staan.

Gegevens

Datum:
november 25, 2022
Tijd:
09:00 - 10:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

da vinci
Hardinxveld - Giessendam, + Google Maps