Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VanWijnen | Masterclass circulair projectmatig bouwen

januari 15 @ 09:00 - 12:00

-

VanWijnen, Loskade Groningen

Voor VanWijnen is het menens. Dat de bouwsector één van de grotere milieuvervuilers is, is voor hen een doorn in het oog. Zij hebben zichzelf tot doel gesteld in 2025 100% toekomstbestendig te zijn en zetten op verschillende niveaus stappen om deze te behalen. Want circulair bouwen is sneller, beter en goedkoper. 

Marije Kamphuis, circulair manager bij VanWijnen, geeft hierover een masterclass aan het Deltion College in Zwolle. Want VanWijnen heeft ook ervaring met circulaire seriematige woningbouw, met als interessant project de Loskade, Groningen. En dat sluit heel goed aan bij de ontwerpopdracht van het studententeam van het Deltion:

De toekomst van de gebouwde omgeving: circulariteit in particuliere seriematige woningbouw? Deltion en VanWonen onderzoeken de haalbaarheid in deelgebied ‘De Tippe’ in Zwolle

VanWijnen zet in op:

  • de toepassing van duurzame materialen
  • een lage CO2-uitstoot
  • hoge energiezuinigheid
  • hergebruik van nieuw- en bestaand vastgoed

Zo staat circulariteit in ons bouwproces steeds centraler en krijgen projectteams door het hele land met dit thema te maken. Om optimaal op de hoogte te zijn en blijven van de meest recente mogelijkheden op het gebied van circulair bouwen hebben wij een manager Circulariteit aangesteld. Marije Kamphuijs richt zich eenzijdig op deze materie. Zij denkt mee in bouwtrajecten en voorziet de projectteams van advies.

VanWijnen

“Bij materiaalkeuzes letten wij op de herkomst en verwerking van het materiaal én wat er in de toekomst mee kan gebeuren. Onze circulaire woning is verplaatsbaar en dus volledig te recyclen.”

Marije Kamphuijs – Manager Circulariteit bij Van Wijnen

 

De Loskade Groningen

Experimenteren met de wijk van de toekomst
De Loskade is een pop-up wijk gericht op duurzame innovaties in een experimentele omgeving. Zo anticiperen we op de veranderende gebruikerswensen zoals compact, betaalbaar en zelfvoorzienend wonen en het ontdekken van een deeleconomie. De wijk van de toekomst is ook dé plek om de circulaire economie tot bloei te laten komen.

Tot 2030 mogen we hier in de praktijk experimenteren met 46 shortstay woningen. Met échte bewoners met echte ervaringen én met ruimere kaders dan we gewend zijn op het gebied van wet- en regelgeving, welstand en garanties. Zo creëren we in dit Living Lab ruimte voor revolutionaire oplossingen. Een ruimte van 46 tijdelijke wooneenheden die we graag samen met partijen met dezelfde duurzame ambities willen invullen. Alle wooneenheden ter plaatse worden circulair gebouwd en in vier verschillende types opgetrokken uiteenlopend van ruime eengezinswoningen tot appartementen.

Gegevens

Datum:
januari 15
Tijd:
09:00 - 12:00
Kosten:
-
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , ,

Locatie

Deltion College
Mozartlaan 15
Zwolle, Overijssel 8031 AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
038 8503000
Website:
Deltion.nl