Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Ruimte & Groen

maart 20, 2023 @ 09:30 - 12:00

Buro Ruimte & Groen geeft een workshop Infra, Bouw en Groen aan het studententeam van het Scalda Studententeam. Dit team heeft de opdracht om de Kenniswerf Vlissingen te ontwerpen. De buitenomgeving hoort daar nadrukkelijk bij. Dus infra studenten hebben een behoorlijke opgave van dit grote – nu nog vooral versteend – bedrijventerrein. De aanvullende wens van opdrachtgever de gemeente Vlissingen is om het kanaal door Walcheren nadrukkelijk te betrekken.

 

Hoe begin je en hoe pak je het aan. Daar gaat Buro Ruimte & Groen een paar invalshoeken voor geven.

  • Datum: 20 maart 2023
  • Door: Buro Ruimte & Groen, José Simonse
  • Locatie: Scalda college Vlissingen
  • Ontwerpopdracht: Kenniswerf Vlissingen

Ontwerpopdracht

De gemeente Vlissingen vraag het interdisciplinaire studententeam Bouwkunde, Infra, Groen en Media om Kenniswerf Deelgebied 1 en 2 te ontwerpen.

  • Deelgegied 1 is een campusontwikkeling, waar ruimte is om samen te werken en waar studenten en ondernemers elkaar ontmoeten. Een aantrekkelijke omgeving met verbindingen naar het Kanaal door Walcheren.
  • Voor deelgebied 2 ligt de focus op het creëren van ruimte voor innovatieve bedrijvigheid. Start-ups, scale-ups en test-, ontwikkel en demolocaties.

Uitdagingen zijn: circulair ontwerpen, klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit, hittestress, energietransitie, gezonde leefomgeving, circulariteit, mobiliteit, …

Over Buro Ruimte & Groen

Buro Ruimte & Groen in Borssele geeft al meer dan 25 jaar vorm aan de buitenruimte. Het werkveld bestrijkt het brede vakgebied van de tuin- en landschapsarchitectuur. Vanuit een jarenlange ervaring wordt gewerkt aan een toekomstgerichte, duurzame, functionele en esthetische inrichting van zowel het landelijk als het stedelijk gebied. Inspiratiebronnen zijn de cultuurhistorie van de plek en de karakteristieken van het landschap; de genius loci. Enthousiasme, creativiteit en betrokkenheid staan centraal. Ten slotte een stukje Zeeuwse nuchterheid: praktisch, snel en met voeten in de klei!

Expertise

  • landschapsarchitectuur
  • Landschap en natuur, natuurinclusieve biodiverse inrichting buitenomgeving

 

Gegevens

Datum:
maart 20, 2023
Tijd:
09:30 - 12:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Scalda College
Vlissingen, + Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *