Landstede ontwerpt circulaire ondergrondse parkeergarage

Team Landstede ontwerpt de ondergrondse parkeergarage van de toekomst

 

Ondergrondse parkeergarage voor Provincie en wijk

De provincie Overijssel wil met een circulaire ondergrondse parkeergarage inspelen op de toekomstige parkeer- en mobiliteitsbehoefte van medewerkers, bezoekers en van mensen uit de wijk. Want de mobiliteit verandert snel. Denk aan de toename van elektrische auto’s, deelauto’s, nieuwe vormen van openbaar vervoer, varianten op fietsen, brommers en scooters. En daarnaast is de provincie op zoek naar een ontwerp dat ten minste energieneutraal is maar liever leverend en voorzien van smart systems die de ondergrondse echt toekomstbestendig maken.

Doelen

Het ontwerp van een ondergrondse parkeergarage gaat over meer dan parkeren alleen. Het is een provinciaal initiatief om samen met de omgeving iets op te pakken (de provincie, de gemeente en de bewoners).

Criteria

  • Circulair (hergebruik materialen)
  • Flexibel
    • ism gemeente en bewoners
    • toekomstgericht ivm veranderende vervoersmiddelen
    • toekomstgericht ivm veranderende brandstofsoorten
  • Duurzaam, denk aan wateropslag en -hergebruik
  • Slimme (energie)systemen

Studententeam Harderwijk

3e jaars bouwkunde

Bekijk de video’s

Rapporten

Illustrerende poster en foto’s

Over het team

Het team start eind januari met een doorlooptijd tot de finale op 17 juni 2020

Teamleden

De teamsamenstelling staat nog niet vast maar hieronder vind je namen van studenten die ook bijzonder graag met deze opdracht aan de slag willen gaan.

Kaylee Ter Maten (teamcaptain), Felix de Grip, Chantal Kwakkel, Pascal Besselsen, Rens Verburg, Floris Broos, Lesley Kruitbos

Begeleidende docent

  • Francisco Navarro

Over de opdrachtgever

Provincie Overijssel, Juliette Sprangers, sr. projectmanager huisvesting