[ssba]

Video terugblik kick off SLIMCirculair ’18-’19

Video, Ruud stelt team Amsterdam voorKorte video waarin we terugblikken op het betoog van Ruud Koornstra tijdens de Kick Off SLIMCirculair ’18-’19

Het klimaatakkoord dat gesloten is in 2015: Dat gaan we niet redden als we zo doorgaan.

Als we het echt willen halen dan moeten we er nu innovaties komen waarmee we de wereld veranderen.

Zoals internet de wereld veranderde. Of de eerste man op de maan. En denk eens terug aan de gebroeders Wright die in hun schuurtje een vliegtuigje bouwden.

Video

Ruud Koornstra, voorzitter van de jury SLIMCirculair ’18-’19

Lef, daadkracht en innovatie

Duurzaam stopt niet bij de F met 4 letters. Denk eens terug aan de Apollo 13. Er kwam een melding: “Houston, we have a problem”. De president zei toen: ‘We moeten die astronauten helpen. Failure is not an option.’

“Ze inventariseerden alles wat er aan boord van de Apollo was. Tangetjes, schroefjes, kabeltjes, leidingen en meer. En er kwam nog iets boven water: ducktape. Want degene die dat uitgevonden heeft, is goud waard. Wat denk je, het probleem werd met ducktape succesvol verholpen en de astronauten kwamen veilig terug op aarde.”

Jullie kunnen dat ook. Nergens in de wereld is zoveel innovatiekracht als hier in Nederland. Jullie hebben een doel en een plan. Bouw een team met als uitgangspunt: We zin gelijkwaardig maar verschillend!

Ga het doen en laat je niet afleiden door mensen die er iets van vinden. Die denken in klassieke theorieën. Jullie hebben lef, daadkracht en innovatiekracht omdat je anders denkt, anders naar uitdagingen kijkt. Dus ben eigenwijs en ga ervoor.

Duurzaamheid is leuk. Dat is niet alleen korter douchen. Hoe leuk is het als we straks in een schone groene wereld wonen waarin vervoer geen probleem is, er volop ruimte is voor natuur en er schone lucht in de steden hangt in plaats van de zwaar verontreinigde lucht van nu.

Kom op! Ga ervoor. Ik kom jullie helpen als je hulp nodig hebt.