Video’s

In de SMARTCirculair playlist op Youtube vind je alle video’s van de teams, de landelijke evenementen en videoterugblikken en bijzondere highlights.

SMARTCirculair Excellencedag 22 januari 2020

 

Tanja Nolten, initiatiefnemer en programmamanager SMARTCirculair opende de finale op 14 juni 2019 en dankt alle studenten. “Want jullie hebben alle verwachtingen overtroffen. Van opdrachtgevers, docenten en wellicht zelfs van je zelf.”

SMARTCirculair finale 14 juni 2019

Topprestaties uit heel Nederland

 

 

Juryvoorzitter Ruud Koornstra spreekt zijn waardering uit voor de teams

Wat een hoog niveau!

Het Graafschap houdt ons op de hoogte met een VLOG

Wil je meer over ons weten of op de hoogte te blijven? Volg onze social media accounts!

Scalda wint de communicatieprijs SLIMCirculair

Tijdens de SLIMCirculair Landelijke Excellence Dag kwam het juryteam: Rob de Vrind (Duurzaam MBO), Tessa Krijgsman (MBO Nederland), Luka Driessen (HRO) en voorzitter Lars van Beusekom (Ecomarketeer) unaniem tot het eindoordeel: #AdFundum krijgt de Drone!

Team Friesland in Actie!

Het team van het Friesland College en het mbo Life Sciences in Leeuwarden maken een ontwerp voor het wegensteunpunt in Quatrebras. Het is grote, uitdagende opdracht maar dat is goed want de Friezen barsten van het talent. Dat bleek bij de presentatie van de eerste ontwerpen!

Graafschap College op RegioTV

Het Graafschap College in Doetinchem was op de regionale TV, in de krant ‘De Gelderlander’ en op Omroep Gelderland (klik op de link voor het artikel). De studenten hebben een fantastische opdracht en timmeren flink aan de weg. Zij ontwerpen een ontvangststation voor mobiele milieustraten in Doetinchem en omgeving en willen de bevolking meenemen in het circulair houden van materialen en grondstoffen.

SLIMCirculair team De Graafschap Doetinchem

Ondanks dat het ook voor de communicatiewedstrijd is delen we graag de enorme lol die we hebben op de excellencedag! Bedankt voor de leuke dag #slimcirculair SLIMCirculair ??

#circulair #duurzaam #buhadoetinchem #graafschapcollege #studenten

Team Twente in Actie!

Het MBO uit Hengelo – Team Twente – heeft een video impressie gemaakt waarbij we inzicht krijgen hoe professioneel ze bezig zijn met de opdracht van de gemeente Hengelo om het ontwerp voor een eco-community te maken. De opdrachtgever is behalve de gemeente Hengelo ook een groep toekomstige bewoners.

Team Friesland

Het team van het Friesland College en het mbo Life Sciences in Leeuwarden maken een ontwerp voor het wegensteunpunt in Quatrebras. Het is een enorm uitdagende opdracht en dat komt goed uit. Want de Friese studenten barsten van de talenten die met de eerste ontwerpen, de opdrachtgever al bijna van de stoel lieten vallen van enthousiasme.

DordtYart, herbestemmingsproject voor Da Vinci

DordtYart in Dordrecht wordt onder handen genomen door het team van Da Vinci in Giessendam. De kick off was maandag 17 december. De directeur van Da Vinci, de wethouder van Dordrecht, RTV Dordrecht en Circelstad Dordrecht waren aanwezig om het belang van deze herbestemming voor de studenten te onderstrepen.

Team Twente in Actie!

Het MBO uit Hengelo – Team Twente – heeft een video impressie gemaakt waarbij we inzicht krijgen hoe professioneel ze bezig zijn met de opdracht van de gemeente Hengelo om het ontwerp voor een eco-community te maken. De opdrachtgever is behalve de gemeente Hengelo ook een groep toekomstige bewoners.

Den Bosch werkt met 8 studententeams aan de mooiste Tiny House Ontwerpen voor de toekomstige bewoners

Welk ontwerp gaat er straks naar de landelijke finale en wat wordt de keuze van de toekomstige bewoners. Het blijft nog even spannend in Den Bosch.

Het Koning Willem 1 College heeft via Video vastgelegd hoe intensief de studenten aan de slag zijn met het ontwerpen van Tiny Houses voor de toekomstige bewoners van Minitopia in Den Bosch.

Het Graafschap College stelt het team voor

Alfonso Wolbert, architect van ARX Architecten gaat de studenten begeleiden in hun ontwerp van een mobiel ontvangstcentrum voor de grondstoffenhub voor de regio Doetinchem.

Communicatie

De studenten gaan niet alleen voor het ontwerp. Ook de communicatie wordt heel belangrijk om de bewoners mee te krijgen. We gaan het meemaken!

250 studenten veroorzaken revolutie in de bouw

Nationaal energiecommissaris Ruud Koornstra is juryvoorzitter van SLIMCirculair. Hij breekt graag een lans voor het MBO omdat hij de kracht van jongeren in de techniek kent. Koornstra: “Zij komen met onverwachte invalshoeken.
De gevestigde orde zou meer naar deze studenten moeten luisteren want zij zorgen voor innovaties en komen met ideeën die ervoor zorgen dat we de klimaatdoelstellingen kunnen halen.”

HighLights Landelijke Excellence Dag

Pitchtrainingen werden gegeven door het Futurelab van Volker Infra door Niek Ridderbos en Martinus van de Ruitenbeek

Reacties: “Zeldzaam goede training. Hier gaan we de finale mee winnen”