De jury stelt zich voor

Jury voor het middagprogramma met studententeams

Voorzitter van de jury: Ruud Koornstra
Nationale Energie Ambassadeur en programmamanager SDG7 (energie)

Als jurylid en ambassadeur breekt Ruud de lans voor de kracht van jongeren in de techniek erkent en van mening is dat we nog beter naar de onverwachte invalshoeken van onze studenten moeten luisteren.

Ruud maakt zich hard voor vernieuwing. "Als we twee ontwerpen hebben met een gelijk aantal punten, dan krijgt het meest vernieuwende (product)concept de hoofdprijs."

Ruud Koornstra is ondernemer en voorvechter van de energietransitie. Hij richtte het ‘initiëringsbedrijf’ Tendris op dat ondernemingen en projecten met een duurzaam karakter opstart. Daarnaast is hij voorzitter van de duurzame ondernemersvereniging De Groene Zaak en voorzitter van de Stichting Smart Climate Opportunities (SCO), die als doel heeft om Nederlands vernuft, geld en ondernemerschap samen te brengen ten behoeve van de klimaatdoelen. Ruud werd in 2017 uitgeroepen tot eerste Nationale Energiecommissaris van Nederland.

Yvonne Boerakker
Energie-expert gebouwde omgeving en de industrie bij de Provincie Noord-Brabant

Yvonne maakt zich hard voor de energietransitie in de gebouwde omgeving. Zij weet hoe de hazen lopen, hoe complex lokale omstandigheden soms zijn en hoe belangrijk vernieuwing is. Zij geeft ruim baan aan energieoplossingen die de energietransitie versnellen en daarmee veel van de SDG-goals binnen handbereik brengen. Regionaal en nationaal.

Coen Sanderink
Innovatiemanager en business developer bij Heijmans

Coen zijn focus ligt op de ontwikkeling van Smart Cities. Juist omdat we steeds meer data tot onze beschikking krijgen kunnen we die inzetten voor gezonde groene steden. Denk aan sensoren die verkeersopstoppingen meten waardoor je een omleiding krijgt geadviseerd. Maar Smart City ontwerpen gaan heel veel verder.

 

En natuurlijk heeft Coen een netwerk van bedrijven en organisaties die teams die dat willen kunnen helpen bij de doorontwikkeling van hun productconcept.

Met Coen in de jury weten we zeker dat elk ontwerp vakkundig wordt doorgelicht.

 

Dagvoorzitter: Tanja Nolten

SMARTCirculair.com

Tanja is de initiatiefnemer en grondlegger van SMARTCirculair. Zij gelooft erin dat jongeren het verschil kunnen maken in de wereld van morgen. Met hun ongeremde ideeën komen zij met innovatieconcepten die de wereld mooier en vooral ook klimaatvriendelijke maken. Dat bewijst zich steeds weer in de Bouw OntwerpChallenge van Stichting SMARTCirculair en nu ook in de Energie OntwerpChallenge.

Jury voor het ochtendprogramma met leerlingenteams

 

Emily WijnjaEmily Wijnja

Sinds oktober 2020 maakt Emily deel uit van het SMARTCirculair team. Vrolijk, altijd optimistisch en met kennis van zaken. Communicatie is echt haar ding. Net als bouwkunde want Emily weet wat ze wil. Na haar HBO gaat zij ongetwijfeld een glansrijke carrière tegemoet.

 

Rick de VliegerRick de Vlieger

Rick maakt sinds 2019 deel uit van het SMARTCirculair projectteam. Rick was met zijn team de eerste winnaar van de SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge. Rick bruist van de ideeën, heeft energie voor tien, doet alles om SMARTCirculair een groter podium te geven en is een Rotterdams/Zeeuwse doorzetter. Hij maakt zich hard om circulair bouwen naar een hoger niveau te krijgen en daarin speelt de energievoorziening een belangrijke rol.

 

Sam van Beek

Onze vrolijke optimistische Sam vindt een klimaatpositieve wereld super belangrijk. Daarvoor doet hij veel. Van het maken van een 'groene' biotoop voor flora en fauna in Den Bosch tot communIcatietools om de Sustainable Development Goals van de UN te laten landen bij studenten. Sam is binnen het SMARTCirculair team de positieve kracht. Hij is voor alles in, hoeft niet op de voorgrond, weet wat hij wil en is een echte teamplayer.