Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Firda studenten gaan op bezoek bij Dijkstra Draisma

april 12 @ 10:00 - 17:00

-

Coen Verboom, Dijkstra Draisma laat de isolatieplaat zien die gemaakt is van Lisdodde

Firda studenten gaan naar Dijkstra Draisma om hun kennis op het gebied van circulair, biobased ontwerpen te vergroten. Ze krijgen een gastles aangeboden met aansluitend een inspirerende rondleiding.

Coen Verboom helpt de studenten van het Firda met hun ontwerp voor het nieuwbouwwijkje in Surhuisterveen dat moet voldoen aan alle circulaire regels en energiehuishouding.

Firda studenten zijn de toekomst

Dijkstra Draisma wil jongeren inspireren en helpen en staat open voor de goede ideeën van de Firda studenten. Zij zien enorme kansen om de gebouwde omgeving te verduurzamen met biobased producten en een circulaire manier van ontwerpen en bouwen.

Met als driver ‘De jeugd heeft de toekomst en moet haar ook vorm gaan geven‘ helpt Coen Verboom de studenten om straks met het best doordachte ontwerp te komen zodat de gemeente hiermee door kan.

Van Plant tot Pand

Dijkstra Draisma is koploper met lisdodde isolatie. Een van de biobased isolatiematerialen die toegepast kan worden om energieneutralen woningen op te leveren.

De lisdodde (sigarenplant) past in de transitie naar een biobased bouweconomie. Van nature heeft lisdodde een isolerende werking. De steel bestaat uit veel kleine kamertjes met stilstaande lucht.

De structuur van de plant en het pluizige sigarengedeelte is geschikt voor het gebruik als isolatiemateriaal.

  • Lisdodde is een perfecte CO2 slurper
  • Lisdodde is aantrekkelijk voor vogels en andere dieren
  • Daarnaast kan oude lisdodde weer gebruikt worden als grondstof voor het groeien van nieuwe lisdodde

 

En … Dijkstra Draisma heeft in 2022 het Swettehûs gebouwd en opgeleverd. Dit is hét circulaire icoon van Fryslân. Deze circulair gebouwde centrale staat in Leeuwarden en hier worden 40 Friese bruggen op afstand bediend.

Gegevens

Datum:
april 12
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
-
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator