Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hergebruikte bouwmaterialen en materialenpaspoort

april 3 @ 09:00 - 12:00

Op 3 april ’24 geeft Peter Kreukniet een workshop over werken met hergebruikte bouwmaterialen en een materialenpaspoort toevoegen aan de hergebruikte bouwmaterialen aan MBO Rijnland in Gouda.

Op de ‘marktplaats’ van Insert komen gebruikte bouwmaterialen van heel veel Nederlandse leveranciers bij elkaar. Je zoekt en vindt! Ontwerpen met gebruikte materialen is nog een kunst want dit soort materialen heeft soms afmetingen waarmee je moet werken, kwaliteit moet geborgd worden en hoe overtuig je je opdrachtgever dat dit echt de beste oplossing is voor de vraag?

 

Het doel van de workshop van Stichting Insert is om de deelnemers uit te dagen om voor een specifiek vrijkomend materiaal (e.g. kozijn, plafondplaat, isolatiemateriaal) ontwerptoepassingen te vinden op zo hoogwaardig mogelijk hergebruikniveau op de R-Ladder (e.g. Reuse, Remanufacture, Repurpose).

  • leren ontwerpen met beschikbare bouwmaterialen; hoe doe je dat?

Over Stichting Insert

Insert is voor iedereen bereikbaar en werkt zonder winstoogmerk. Vanuit deze gedachte gaan we verder als stichting. Insert is een collectief van sloopbedrijven, civiele aannemers en groenbedrijven. Samen stimuleren we het hergebruik van (bouw)materialen, bomen, struiken en andere materialen uit de buitenruimte. Hiermee bevorderen we de transitie van een lineaire naar een circulaire economie.

Door het verbinden en ondersteunen van partijen in de bouwketen en de buitenruimte wordt hergebruik van materialen bevorderd.

De online marktplaats voor herbruikbare (bouw)materialen is bedoeld voor iedereen. Architecten, aannemers, opdrachtgevers, overheden, vastgoedbedrijven, projectontwikkelaars e.a. kunnen gebruik maken van de marktplaats om hun herbruikbare (bouw)materialen, bomen, struiken en andere materialen uit de buitenruimte aan te bieden.

Gegevens

Datum:
april 3
Tijd:
09:00 - 12:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

MBO Rijnland
Groen van Prinsterersingel 52
Gouda, 2805 TE Nederland
+ Google Maps