https://blog.routelink.net.id/euro/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/js/uploads/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/Requests/pkv/https://iri.aiou.edu.pk/pkvgames/https://iri.aiou.edu.pk/euro/https://iri.aiou.edu.pk/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dominoqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/pkvgames/https://muikotaprobolinggo.or.id/pokerqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dentoto/https://muikotaprobolinggo.or.id/euro/https://serangkainews.id/bandarqq/https://serangkainews.id/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/bandarqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://www.itinova.org/routine/bandarqq/https://www.itinova.org/routine/dominoqq/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://future.kouiki-kansai.jp/wp-includes/js/euro/https://future.kouiki-kansai.jp/app/bandarqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/dominoqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/pkvgames/https://www.trg.pt/ficheiros/bandarqq/https://www.trg.pt/ficheiros/dominoqq/https://www.trg.pt/ficheiros/pkv/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://desa-ciherang.kuningankab.go.id/wp-content/themes/twentytwentyfour/hrctoto/https://dindikpora.rembangkab.go.id/wp-content/languages/slot1131/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/
Friesland College renoveert Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling - SMARTCirculair

Friesland College renoveert Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling

De Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling krijgt een groene make over

Circulaire verbouwing van de Volkshogeschool op Terschelling

Het Friesland College gaat ontwerpen maken om de 5 gebouwen van de Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling klimaatvriendelijk te maken. De gebouwen krijgen een facelift rekening houdend met de SMARTCirculair criteria smart energieneutraal of beter, circulair en natuurinclusief. Natuurlijk moeten de gebouwontwerpen haalbaar zijn, zowel financieel als constructief want de hele renovatie zal toch een enorme investering vergen. Maar dan hebben we in Nederland een heerlijke inspirerende plek voor gezelschappen en individuen die deelnemen aan activiteiten op of van de volkshogeschool.

Communicatie en de campagnes die daarbij horen zijn daarom ook zeker een aandachtspunt voor de teams. De provincie Friesland en het stichtingsbestuur zullen alle pr ongetwijfeld doorzetten via hun eigen kanalen.

Het resultaat zal ongetwijfeld worden: een ultra klimaatpositief centrum en visitekaartje voor Terschelling. Een mooie uitdaging op deze mooie plek.

  • Doel is circulair te verbouwen met gebruikte en natuurlijke bouwmaterialen
    gebruikte materialen kunnen wellicht op het eiland betrokken worden maar het team kan ook samenwerken met materialenscouts van het ‘Swettehûs‘ in Leeuwarden
  • Natuurinclusief
  • Energieneutraal en liever nog leverend
  • Aandacht voor de biodiversiteit

Studententeam

  • 23 studenten 2e jaars bouwkunde verdeeld over 5 teams

Video

Foto’s

Team Fiesland Circulair heeft weer een bijzonder mooie opdracht en zal zeker tot de kanshebbers tijdens de finale hore. Succes Friesland!

Team Friesland Circulair

Het team noemt zich ‘Friesland Circulair’ en is samengesteld uit 3e jaars bouwkunde studenten met onderstaande rolverdeling in de teams.

Teamleden

Theun Kimsma – Teamcaptain
Hjerre Miedema – Vliegende keep

Bauke Postma – Installaties
Gertjan Zagema  – Installaties
Olaf van Dijk – Installatie
Tim te Velthuis – Installaties
Wisse Klaassen – Installaties
Jesse Feenstra – Installaties
Jeen Arendz – Installaties
Jorn de Boer – Tekenen
Hidde de Graaf – Tekenen
Yorick van den Berg – Tekenen
Niek de Vries – Tekenen
Casper Westhoff – Tekenen
Asiye Polat – PR
Sam de Vries – PR
Theun Kimsma – PR
William Slager – PR
Stijn Hauser – Materialen
Rimar Uithof – Materialen
Lars Wielinga – Materialen
Lucas Reineman – Materialen
Tarik Bakkali – Materialen
Kris Lap – Materialen

 

Onder de bezielende en deskundige begeleiding van docent

  • Jan Witteveen

 

Opdrachtgever

Provincie Friesland / Stichting Fryske Folkshegeskoalle Schylgeralân