EPEA: Circulair houden gaat over een integrale aanpak in het ontwerp van materialen, gebouwen, gebieden en infrastructuur

Lars Luscuere: denk jij aan de bijkomende milieueffecten?

EPEAEen circulaire aanpak in de bouwsector vraagt om een andere optiek m.b.t. het omgaan met materialen dan de traditionele bouw: materialen zijn plots niet slechts voor een bestemming bedoeld, maar krijgen meerdere bestemmingen over een veel langer tijdsbestek. Er wordt nu in toenemende mate rekening gehouden met circulair bouwen.

Maar, heb jij ook al nagedacht over wat dit betekent voor het ontwerp van een product, een gebouw of voor de processen van de producent?

Resultaat van de EPEA workshop

In zijn workshop gaat Lars Luscuere dieper in op dit onderwerp. Binnen het tijdsbestek van één uur kom je meer te weten over het beoordelen van de circulariteit van materialen, gebouwen, gebieden en infrastructuur en leer je om rekening te houden met de bijbehorende milieueffecten.

  • Max. 20 deelnemers
  • Duur: 1 uur
  • Door: Lars Luscuere, Project Manager

Over EPEA

EPEA Nederland werkt aan de ontwikkeling van Cradle to Cradle oplossingen voor de gehele waardeketen in de Nederlandse bouw. Ze ondersteunen bedrijven en organisaties in hun transitie van lineaire naar circulaire modellen. Als dochter van EPEA GmbH is EPEA Nederland onderdeel van het netwerk van onderzoek- en adviesbureau’s opgericht door Dr. Michael Braungart. Ze hebben meer dan 25 jaar ervaring en is deel van het wereldwijde netwerk waarin de Upcycle gerealiseerd wordt.

EPEA maakt het innovatie potentieel en de circulaire business kansen inzichtelijk, ontwikkelt technische oplossingen en faciliteert ketensamenwerkingen binnen hun netwerk. Ze begeleiden certificeringstrajecten en ontwikkelen Circularity Passports om de waarde van materialen maximaal in te zetten.