Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontwerpatelier planologisch inrichten Kenniswerf

februari 13 @ 13:00 - 17:00

Ontwerpatelier planologisch inrichten Kenniswerf

De creativiteit mag gaan bruisen tijdens het Ontwerpatelier planologisch inrichten Kenniswerf

Erwin Veldman (Veldman Architecten) laat de creativiteit stromen tijdens het ontwerpatelier planologisch inrichten van de Kenniswerf in Vlissingen.

Een ‘ontwerpatelier’ is een werkvorm waarin deelnemers samen werken aan een stedenbouwkundig ontwerp voor een plangebied.

Veldman: ‘Het doel is om de creativiteit van de studenten aan te spreken. Want creativiteit en los komen van kaders is misschien wel het moeilijkste bij zo’n grote opgave. Maar ook het belangrijkste.’

Vlekkenplan

Het idee is een korte uitleg en vervolgens aan de slag te gaan. Veldman verzorgt dus een inspirerende sessie richting een ‘vlekkenplan’ voor de Kenniswerf.

 

Circulair ontwerpen en bouwen

Eigenschappen van het ideale circulaire gebouw volgens Menno Rubbens (directeur van cepezedproject):

  • droge verbindingen (bouten en moeren omwille van de losmaakbaarheid van onderdelen)
  • overmaat (een maatvoering die andere soorten gebruik mogelijk maakt)
  • lichtvoetigheid, zodat een gebouw niet of nauwelijks gefundeerd hoeft te worden
    (dat bespaart namelijk betonnen heipalen en graafwerk met alle uitstoot van dien).

Over het Ontwerpatelier

Een ontwerpatelier is een werkvorm die enthousiasmeert. Deelnemers worden uitgedaagd na te denken over wat de beste manier is om een opgave te realiseren en deze ook in een ontwerp vorm te geven. Dit doet een beroep op de creativiteit, maar ook op de vaardigheid om goed naar elkaar te luisteren en meerdere belangen met elkaar te verenigen in het eindresultaat. Doordat er een gezamenlijk eindbeeld gevisualiseerd wordt zien deelnemers hun eigen inbreng in het proces daadwerkelijk terug. Het gevoel om met meerdere disciplines samen een mooi ontwerp gemaakt te hebben dat voldoet aan de ontwerpprincipes van alle vakgebieden levert deelnemers veel voldoening op én zorgt voor een optimaal ontwerp.

 

Over Veldman Architecten

Veldman Architecten staat voor kwaliteit, duurzaamheid, vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Wij kenmerken ons doordat wij goed luisteren naar onze klanten en op basis van die informatie een doordacht ontwerp maken, met een sausje Veldman Architecten erover. Met een team van bouwkundigen hebben we een portfolio van zowel kleine als grote projectontwikkelingen opgebouwd en vele opdrachtgevers tevreden gemaakt.

Gegevens

Datum:
februari 13
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Scalda College
Vlissingen, + Google Maps