Futurelab@VolkerInfra: Inspirerende pitchtraining

Futurelab: Pitchen leer je door te doen!

Futurelab@VolkerInfra (Futurelab)Een bouwtransitie inzetten, vergt meer dan alleen een goed idee of ontwerp: je moet het ook kunnen verkopen aan de industrie en betrokken overheden. Het is daarom belangrijk dat je jouw ideeën goed kan presenteren zodat een potentiële opdracht- of werkgever jou kiest om hen te helpen.

Niek Ridderbos en Martinus van de Ruitenbeek zullen op inspirerende en pakkende wijze een pitchtraining geven onder het motto:

Pitchen leer je door te doen!

Resultaat van de Futurelab workshop

Als deelnemer van deze workshop zal je op een interactieve manier door Niek en Martinus worden uitgedaagd om een pitch voor te bereiden en te houden. Zij zullen pitch-technieken aanreiken en on-the-spot-on feedback geven en jou hierbij centraal stellen. Op deze wijze kun je niet alleen van de trainers leren, maar ook van je medestudenten.

Aan het eind van de workshop kun je op overtuigende wijze je ideeën overbrengen, zodanig dat opdrachtgevers gemotiveerd zijn om van jouw producten en diensten gebruik te maken.

  • Max. 16 deelnemers
  • Duur: 1 uur
  • Door: Niek Ridderbos, Directeur Infraontwerp en Innovatie bij VolkerInfra en Martinus van de Ruitenbeek, dr. innovator bij Futurelab@VolkerInfra

Over Volker Infra en Futurelab

Bij VolkerInfra komt alle expertise van de VolkerWessels Infrastructuur bedrijven samen om grote infrastructurele projecten eenduidig te realiseren. De projecten, waar rail (VolkerRail), weg (KWS), civiel (Van Hattum en Blankevoort) en intelligente installaties (Vialis) samenkomen (multidisciplinair), vragen om een integrale aanpak op het gebied van projectmanagement, ontwerpmanagement, procesmanagement, assetmanagement, digitalisering en informatisering.

Futurelab helpt de mensen uit de verschillende disciplines en bedrijven hun innovatieve ideeën concreet te maken en ze vervolgens te vermarkten. Een voorbeeld hiervan is:

De weg van de toekomst: 100% circulaire infrastructuur

Dat is de ambitie van KWS ((één van de VolkerWessels bedrijven). Een pittige ambitie, dat zeker. Deze ambitie voeren ze door in al hun bedrijfsprocessen en producten. Zodoende dragen ze bij aan de transitie naar een duurzame, volledig circulaire sector. Als grootste wegenbouwer van Nederland is KWS van mening dat ze deze hoge duurzaamheidseis van 100% circulaire infrastructuur aan zichzelf moeten stellen. Goed voorbeeld doet immers volgen. En het klimaat kan niet langer wachten. Grondstoffen worden schaarser, het klimaat verandert in rap tempo en eenieder moet daar zijn verantwoordelijkheid in nemen.

Duurzaamheid is bij KWS gericht op circulariteit en levenskwaliteit. Het realiseren van infrastructuur die mobiliteit van nu en in de toekomst mogelijk maakt, die geen hinder veroorzaakt en waarbij hun mensen en de omgeving gezond zijn en blijven. Maar ook infrastructuur met een minimale impact op het milieu, zonder vervuiling, zonder uitputting van grondstoffen en die bestand is tegen het veranderende klimaat. In 2040 is KWS 100% circulair en volledig CO2-neutraal.

Twee mooie inmiddels gerealiseerde voorbeelden zijn:

  1. 100% gerecyclede asfalt dat we met asfaltinstallatie HERA realiseren
  2. Het PlasticRoad-concept dat in september voor het eerst werd aangelegd in Zwolle.