Plug-In City: Circulair bouwen met gebruikte bouwmaterialen

Plug-In City: Circulair bouwen met gebruikte bouwmaterialen

Plug-In CityIn de SLIMCirculair ’18-’19 challenge wordt veel gesproken over het concept circulair ontwerpen en bouwen, maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Waar houden de grenzen voor een circulaire toepassing van een object op? Marc van der Linden wil jou graag meenemen in de kunst van circulair bouwen.

Deze workshop richt zich op het volgende onderwerp:

 “Circulair bouwen met gebruikte bouwmaterialen”

Resultaat van de Plug-In City workshop

Marc van der Linden gaat het concept ‘circulair bouwen’ bespreken. Samen met jou gaat hij kijken naar de haast ongelimiteerde mogelijkheden van circulariteit binnen een ontwerp. Niet alleen handig voor de bouw zelf, maar ook voor de handhaving ervan, zoals met bijvoorbeeld water hergebruik, energie en de community.

  • Max. 20 deelnemers
  • Duur: 1 uur
  • Door: Marc van der Linden, Oprichter Plug-In City

Over Plug-In City

Plug-In City is een tijdelijke ‘stad’, gevestigd in Strijp-S, Eindhoven dat functioneert als een creatief woonlab, werkplaats, evenementen- en cultuurcentrum. Gebouwd van containers, oude ramen, zonnepanelen en meer tweedehands materiaal vormt de stad een voorbeeld voor hoe een circulaire economie werkt. Zodoende heeft het concept heeft in 2017 de ABN-Amro Circulair Economy Award gewonnnen.

Plug-In City is een hub voor creatieve professionals zoals designers, architecte en artiesten die bijdragen aan het collectief. Hierdoor wordt het paradigma van de sociale bouw verschoven: ieder bewoner van de stad draagt zijn steentje bij aan de circulaire economie. Een van de kernwaardes in de gemeenschap is co-creatie: de toepassing van de aanwezige kennis en ervaring van verschillende mensen om tot een innoverend product of ontwerp te komen.