Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zoetermeer | Bestemmingsplan en omgevingsvisie

maart 23, 2023 @ 10:00 - 11:00

Zuidweg 100 Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer geeft een gastles over het bestemmingsplan en de omgevingsvisie van het bedrijventerrein in Zoetermeer waar de studenten van het MBO Rijnland hun ontwerpopdracht voor doen. Zij herstemmen een voormalige garagebedrijf naar een Techlab voor primair onderwijs, middelbare scholen en mbo.

Maar mag dat zo maar en waar moeten ze op letten? De heer Alex Berendsen van de gemeente Zoetermeer is stedenbouwkundige en gaat in op de stedelijke ambities op het gebied van klimaat, natuur, planologie en mobiliteit.

 

Zoetermeer; duurzame stad van de toekomst

Datum gastles: donderdag 23 maart 2023

Tijd:                  10 – 11 uur

Spreker;           de heer Alex Berendsen

Functie:           stedenbouwkundige bij de gemeente Zoetermeer

Locatie:           MBO Rijnland

 

Ruimtelijke plannen

In Zoetermeer onderkennen we het belang van ruimtelijke plannen en alles wat daar zoal bij komt kijken. We vergeten nooit dat ons ruimtelijk beleid uiteindelijk uw ruimtelijk beleid is.

Bestemmingsplannen

In een bestemmingsplan wordt vastgelegd welke bestemming een gebied heeft. Aan iedere bestemming zijn regels gekoppeld.

Sinds 1 januari 2010 zijn overheden vanuit de Wet Ruimtelijke Ordening verplicht hun nieuwe ruimtelijke plannen te digitaliseren en te ontsluiten via Ruimtelijkeplannen.nl(externe link). Vanaf deze datum zijn nieuwe plannen van de gemeente Zoetermeer hier in te zien. Bestemmingsplannen van voor deze datum kunt u in het Stadhuis bij de Omgevingsbalie bekijken.

Bestemmingsplan bekijken

Er ligt bijvoorbeeld in het bestemmingsplan vast waar mag worden gebouwd en hoe hoog. Ook zijn er regels wat er in een pand mag. Een woning kan bijvoorbeeld niet zomaar in een winkel worden veranderd. KLIK HIER om het bestemmingplan in te zien

Algemeen ruimtelijk beleid

Een overzicht van de algemeen geldende beleidsregels op het gebied van de ruimtelijke ordening vindt u op de pagina Stedelijke ontwikkeling.

Structuurvisie

In de structuurvisie staan de plannen van de gemeente voor ruimtelijke ordening. In de structuurvisie staan geen regels of voorwaarden.

De structuurvisie kan gelden voor de hele gemeente. Maar de gemeenteraad kan ook een structuurvisie opstellen voor een onderdeel, zoals recreatie, verkeers- of vervoersmaatregelen. In de structuurvisie staan geen regels of voorwaarden. Het geeft aan hoe de gemeenteraad ontwikkelingen wil uitvoeren.

 

 

 

Gegevens

Datum:
maart 23, 2023
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

MBO Rijnland
Groen van Prinsterersingel 52
Gouda, 2805 TE Nederland
+ Google Maps