SMARTCirculair studenten beseffen hoe urgent circulair bouwen is. Zij hebben zich een half schooljaar ondergedompeld en weten dat we alleen nog ‘vooruit kunnen’. Op de foto Noorderpoort student Leticia Haneveld (SMARTCirculair finale 2021)
Stichting SMARTCirculair nodigt bedrijven, onderwijs en overheden uit voor de Leercirkel ‘Wat komt er op de Bouwcirkel af?’
De sector krijgt versneld te maken met enorme veranderingen. Niet alleen door de huisvestingsopgave en energiecrisis. We hebben het ook over materiaal schaarste, nieuwe rollen en fiscale belastingen. Doet u niet mee, dan krijgt u op termijn te maken met uw ‘Kodakmomentje’.
Er gaat veel veranderen in de Bouwcirkel. Zowel opgelegd door nieuwe wet- en regelgeving bij aanbestedingen als door sterk stijgende grondstofprijzen en materiaal schaarste. Sloopbedrijven worden de leveranciers van morgen. Afnemers betalen voor gebruik, fiscale maatregelen en digitalisering moeten de circulaire economie versnellen. Er ontstaan nieuwe ketensamenwerkingen, rollen en verdienmodellen. Tijd om de krachten te bundelen.
Ik ben erbij!
|
Onderwijs, bedrijven en overheden in de circulaire bouw bundelen de krachten.
Wat circulair bouwen nog interessanter maakt is dat het op lange termijn kostenbesparend is. Een circulair gebouw behoudt haar waarde en wordt financieel aantrekkelijk voor investeerders. Door de ketensamenwerking te verbeteren kunnen faalkosten sterk gereduceerd worden. Jaarlijks zo’n 6 miljard euro! Dat levert nog meer op want met het oog op de fiscale maatregelen om grondstoffen en vervuiling te belasten in plaats van arbeid krijgen faalkosten nog een grotere stempel. Krachten bundelen om te versnellen gaat dus nog meer lonen.
Ik ben erbij!
![]() |
Wanneer: Maandag 14 november 2022
Waar: Deltion College, Mozartlaan 15 8031 AA Zwolle
Hoe laat: 17.00 – 20.00 uur
Uw bijdrage voor dit event: 12,50 euro exclusief btw
Exclusief: voor circulair koplopers in onderwijs, bedrijven en overheden in de bouwketen
Extra: alle deelnemers ontvangen een deelnamecertificaat ‘versneller van de circulair economie
Onderwijs en bedrijven gaan met elkaar in dialoog, leren van elkaar en versterken elkaars ambities. De regelgeving wordt aangescherpt en samenwerken is keihard nodig.
Een van de grootste blunders in de geschiedenis van de zakenwereld moet het moment zijn dat Kodak besloot dat digitale fotografie geen directe bedreiging was voor zijn bedrijfsmodel. Een technicus bij Kodak had de digitale camera al in 1975 uitgevonden, maar het bedrijf besloot om bij fotorolletjes te blijven. De rest is verleden tijd, zoals men zegt.
Deze Leercirkel is de eerste van een serie van 3 Leercirkels tussen november en 7 februari 2023. De ervaringen, tips en aanbevelingen worden meegenomen om structurele leercirkels op te zetten met als doel om de circulaire bouweconomie te versnellen en de samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en experts te intensiveren.
Duur: Bijeenkomsten duren maximaal drie uur.
Exclusief: voor circulair koplopers in onderwijs, bedrijven en overheden in de bouwketen
Extra: alle deelnemers ontvangen een deelnamecertificaat ‘versneller van de circulair economie
Ik ben erbij!
![]() |
De masterclass en de 3 Leercirkels bieden verdieping op de onderwerpen die u helpen om als bedrijf beter voorbereid te zijn op de toekomst en uw studenten mee te nemen in de nieuwe wereld van de circulaire economie. In deze korte bijeenkomsten krijgt u de mogelijkheid om interactief te leren van de meest ervaren mensen uit de praktijk en het onderwijs.
Voor bedrijven en docenten die willen bewegen, die begrijpen dat stilstaan geen optie is en die samen een vliegwiel vormen met bijdragen aan een groen herstel om de samenleving duurzaam, gezond, groen en veerkrachtig te maken. Daarom beperken we de deelname tot maximaal 60 deelnemers.
Over Stichting SMARTCirculair
Stichting SMARTCirculair heeft zich ontwikkeld tot een projectbureau dat is gespecialiseerd in het verbinden van Onderwijs, Ondernemers en Overheid rond de klimaatthema’s circulair bouwen en de energietransitie. Met deze thema’s en ontwerpopdrachten gaan leerlingen- en studententeams op hun creatieve, eigen’wijze’ en soms ook eigengereide manier aan de slag wat leidt tot verfrissende productconcepten.
Slimme innovatieve concepten voor de circulaire bouw- en energietransitie waarmee we bijdragen aan de human capital agenda, de klimaatambities en het circulair, toekomstbestendig worden in een snel veranderende wereld.
Leercirkels onderwijs – bedrijven
Stichting SMARTCirculair organiseert de masterclass en Leercirkels in samenwerking met de RVO Transitieagenda Circulaire Bouweconomie met als doel om van elkaar te leren om te kunnen versnellen.