Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Workshop | De Winnende Pitch

mei 23 @ 10:00 - 12:00

Tijdens deze workshop ga je nadenken jullie unieke Unique Selling Points (USP). Dat kan een compleet nieuw innovatief product zijn maar ook een techniek, systeem of bijdrage aan het klimaat. Daarvoor is het belangrijk om een visie te ontwikkelen als basis voor de perfecte pitch.

 

Workshop ‘winnende pitch’ door Clemens Staal

 

 

 

Clemens Staal, docent ondernemerschap aan het ROC van Amsterdam neemt de studenten bouwkunde en infra tijdens deze workshop mee in hoe ze de Perfecte, Winnende Pitch voorbereiden.

 

 

 

 

Het geheim is van een inspirerend verhaal

 

 1. Maak anderen de held van je verhaal
  Je kunt natuurlijk heel enthousiast vertellen hoe goed jij iets hebt gedaan of hoe fantastisch jullie oplossing is. Maar verhalen zijn pas écht inspirerend als je iemand anders de held maakt, bijvoorbeeld de opdrachtgever of een expert die jullie geweldige inzichten gaf.
 2. Gebruik taal die je kunt tekenen
  Hét verschil tussen saaie en charismatische sprekers? Ze gebruiken andere taal. Want wie wordt nou blij van een manager die steeds begint over het heroverwegen van de kritische succesfactoren bij het onderscheidend vermogen om zo de interpretatie van de fundamentele diversificatiestrategie te herijken? Gaap!Stel je in plaats daarvan voor dat je je publiek na afloop een kleurpotlodendoos geeft. Gebruik voorbeelden die ze na afloop kunnen tekenen.
 3. Eerst een voorbeeld, dan je punt
  Denk eens terug aan de laatste PowerPoint-presentatie die je zag. Grote kans dat iemand éérst zijn of haar punt maakte – misschien stond de belangrijkste boodschap zelfs groot bovenaan de slide. Even later pas volgde het zinnetje ‘laat ik daar een voorbeeld van geven’. Je maakt vrijwel ieder verhaal direct prikkelender als je die volgorde omdraait: begin met een mooi voorbeeld of verhaal. Deel daarna pas wat je punt is en wat dat betekent voor je publiek.
 4. Eindig belangrijke zinnen met het krachtigste woord
  De ingrediënten van je verhaal kunnen nog zo krachtig zijn: je doet jezelf tekort als elke belangrijke zin uitgaat als een nachtkaars. Op dat gebied kunnen we iets leren van Donald Trump. Mede door z’n lange televisie-ervaring heeft hij geleerd om zinnen krachtig te eindigen. Dus niet: “Het is cruciaal dat dit gedaan moet kunnen worden.” Maar: “Dat dit gedaan moet kunnen worden… is cruciaal!” Direct heb je meer impact. Zéker als je op dat moment ook oogcontact zoekt.

Gegevens

Datum:
mei 23
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

SMARTCirculair
Telefoon
06 16342889
E-mail
tanja@smartcirculair.com
Bekijk de site van Organisator