Graafschap College, Doetinchem

Graafschap College op bezoek bij BUHA in Doetinchem

Graafschap College op bezoek bij BUHA in Doetinchem

Eind 2018 werd ik voorgesteld aan het team van het Graafschap College in Doetinchem. Ze hadden zelfs al een video gemaakt die we maar gelijk even aan je laten zien.

Alfonso Wolbert, architect van ARX Architecten gaat de studenten begeleiden in hun ontwerp van een mobiel ontvangstcentrum voor de grondstoffenhub voor de regio Doetinchem.

Volg het Graafschap Collegeteam op Social Media

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons verhaal op instagram ()

Graafschap College

Dat het team een geduchte kandidaat voor SLIMCirculair ’18-’19 is, wordt wel duidelijk als je de video ziet. Communicatie is een belangrijk criterium voor de challenge en dat neemt Doetinchem serieus.

De drie communicatiestudenten (met nog een heel leger achter zich) gaan ervoor zorgen dat inwoners en bedrijven in de regio Doetinchem vanaf 2019 anders naar afval zullen kijken. Geen grof vuil meer maar materialen die geschikt zijn voor hergebruik. Of het nou gaat om groenafval, verbouwingsmaterialen of elektronica. Alles kunnen we in de kringloop houden en daar is nog veel te winnen. Niet alleen in de Achterhoek maar in heel Nederland.

Golden Circle

Alfonso Wolbert stelt voor om te gaan werken volgens de theorie van de Golden Circle van Simon Sinek: Why, How, What.

De Golden circle van Simon Sinek gaat in op de manier van denken, handelen en communiceren tussen organisatie en doelgroep. Sinek toont met het model aan dat de ‘waarom’ het belangrijkste element is in communicatie. “Start with why” is het credo waar Doetinchem mee van start gaat.

 

Video’s

Team Doetinchem, aan jullie de uitdaging om jury en publiek te overtuigen van het ongetwijfeld fantastische ontwerp van de grondstoffenhub dat jullie gaan opleveren. En met het communicatieplan met campagnes dat moet leiden tot bewustwording en een gedragsverandering in de regio. Naar jullie afvalhub wordt door heel Nederland gekeken!