ROC van Twente, Hengelo

Team Twente uit Hengelo met de potientiele bewoners

Team Twente uit Hengelo met de potientiele bewoners

Team Twente, zo hebben de studenten hun team genoemd. Het is een top team met Clemens Heuker of Hoek als stuwende kracht, Misjel Valkenaars van de gemeente Hengelo die met een geweldige opdracht voor een eco-community kwam en studenten waar de motivatie van af spat. 

Ze mogen helemaal los gaan maar waren dringend op zoek naar een opdrachtgever die richting geeft aan het ontwerp van de eco-community.

Die lijkt nu gevonden. 5 huishoudens hebben al vergevorderde plannen om samen te gaan wonen in een eco-community en willen dat ook nog sociaal inclusief doen. Team Twente: Go for it!

 

De studenten worden gestimuleerd om vrij te denken en groot te dromen. Zich niet te laten beperken door de conventionele bouw maar juist zoveel mogelijk te kiezen voor natuurlijke bouwmaterialen uit de omgeving.

 

 

Team Twente uit Hengelo met de potientiele bewoners

Topteam Twente buigt zich samen met de aspirant bewoners over de eerste schetsen van het eco-community eiland

Het duurde even voordat het studententeam een groep opdrachtgevers had. Dankzij de inzet van BetterWorldSolutions die oproepen via diverse kanalen voor belangstellenden deed, werken de studenten nu samen aan het ontwerp voor de potentiele bewoners.

Team Twente uit Hengelo met de potientiele bewoners Team Twente uit Hengelo met de potientiele bewoners

 

Criteria voor de eco-community

  • Slim energieneutraal of leverend
  • Circulair gebouwd met zoveel mogelijk biobased bouwmaterialen uit de regio
  • NatuurINCLUSIEF en KLIMAATAdaptief, denk aan een groen dak/gevel en mogelijkheden voor wateropvang/hergebruik
  • Financieel haalbaar voor de opdrachtgever(s)

Twente wordt slim en circulair!

Team Twente

Team Twente met Ruud Koornstra, de landelijke juryvoorzitter SLIMCirculair

Zo’n 12 studenten werken samen aan een ontwerp voor een eco-community, daarin ondersteund door een architect en diverse bedrijven in de regio. Er zijn geen restricties ten aanzien van het bestemmingsplan dus ze hebben een enorme vrijheid om de eco-community vorm te geven.

SLIMCirculair ’18-’19

Studententeams uit heel Nederland nemen deel aan de landelijke ontwerpwedstrijd SLIMCirculair ’18-’19. Deze studententeams maken ontwerpen voor hun lokale opdrachtgever. Zij kunnen de bouw doen kantelen van een enorme CO2-verslinder naar gezonde, energieneutrale of energieleverende droomgebouwen met een minimale CO2 footprint.