SMARTCirculair in het nieuws

SLIMCirculair Challenge – Technologie Raad Utrecht

Datum: 4 jun. 2019

Scalda College Vlissingen wint SLIMCirculair ’18-’19 – Installatie & Bouw

Datum: 17 jun. 2019 

Kick-off SMARTCirculair ’19-’20 | Agro&Chemie

Datum: 28 augustus 2019

Op 10 oktober wordt de nationale kick-off gehouden voor de studentenwedstrijd SMARTCirculair, voor het schooljaar 2019-2020. SMARTCirculair is een ontwerpwedstrijd waarin multidisciplinaire mbo studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulaire ontwerp te maken voor een lokale opdracht(gever).

Lees meer

Studenten maken duurzaam ontwerp Biesboschhal – Da Vinci College

Datum: 14 juni 2019

Aan de landelijke ontwerpwedstrijd slimcirculair, deden 16 studententeams uit het hele land mee. In opdracht van een bedrijfsleven of een overheidsorganisatie, hebben diverse studententeams de afgelopen maanden gewerkt aan duurzame en circulaire ontwerpen voor nieuwbouw, bestaande bouw of monumenten. De studenten van het Da Vinci College ontvingen tijdens de finale één van de vijf special awards ‘een eervolle vermelding’.

Lees meer

SLIMCirculair – Technet Eemland

Datum: 14 juni 2019

Op vrijdag 14 juni 2019 mag het dak eraf tijdens de finale van SLIMCirculair ’18-’19. Jonge techniektoppers MBO bedenken klimaatvriendelijke …

Lees meer

Eervolle vermelding voor bouwstudenten bij finale SLIMCirculair – Duurzaamheidsfabriek

Datum: 19 juni 2019
Eervolle vermelding voor bouwstudenten bij finale SLIMCirculair! Een team van studenten van de bouwopleiding van het Da Vinci College

 

Technova College doet mee met landelijk mbo finale –  Technova College

Datum: 10 juni 2019
Het studententeam Moveable Student van de Bouwkunde opleiding van het Technova College heeft een aantal maanden fulltime gewerkt aan de challenge SLIMCirculair. De Meeuw uit Oirschot gaf de opdracht om 100 (tijdelijke) studentenwoningen te ontwerpen voor Idealis in Wageningen. De uitgangspunten van dit project zijn gebaseerd op de klimaatdoelen die het kabinet heeft bepaald.

 

Aankondiging Finale SLIMCirculair – Leren voor Morgen

Datum: 14 juni 2019

SLIMCirculair richt zich op circulair bouwen. Samen met overheid, ondernemers en het onderwijs innoveren ze bouwmaterialen. Ook organiseert de organisatie de SLIMCirculair Challenge. Ongeveer 250 studenten uit het hele land doen mee aan deze ontwerpwedstrijd. In 16 teams werken zij aan hun eigen vraagstuk, dat hen door een lokale opdrachtgever is voorgelegd.

Lees meer

 

Technova College doet mee met landelijk mbo finale SLIMCirculair – Ede Stad

Datum: 19 juni 2019

Studenten met herbestemmingsproject “kamers met kansen” in finale SLIMCirculair – Pen

Datum, 27 mei 2019

Studenten Bouwkunde van het Bouw & Interieur College Nieuwegein doen mee met de volgende inzending: Circulaire renovatie kantoorpand voor maatschappelijk opdrachtgever ‘Kamers met Kansen’. De eerste groep studenten maakte het ontwerp en stemde dit in december af met opdrachtgevers Stichting Vluchtelingenwerk en de Gemeente Nieuwegein. De tweede groep studenten nam dit voorjaar het uitvoeren van het bouwproject op zich.

Lees meer

Landelijke excellence dag SLIM Circulair | Drenthe College

Datum: 6 feb. 2019

Pioneering levert expertise aan ontwerpwedstrijd SLIMCirculair – Pioneering

Datum: 16 mei 2019

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair 2018-2019 strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzame en circulaire ontwerp voor een opdracht van de provincie.

Pioneering en Graafschap College

Een aantal studenten van het Graafschap College uit Doetinchem zijn in opdracht van Buha, beheer en uitvoering openbare ruimte Doetinchem, aan de slag gegaan met deze opdracht. Om hen te ondersteunen heeft regiomanager Alfonso Wolbert vanuit Pioneering diverse workshops op het Graafschap College verzorgd.