SMARTCirculair in het nieuws

SMARTCirculair in Circulair Ondernemen

30 juli 2020 – CirculairOndernemen.nl

Heeft u een ontwikkelproject bouw/infra in portefeuille waar u de frisse ideeën van jonge professionals kunt gebruiken?

Heeft u een ontwerpopdracht voor een van de multidisciplinaire studententeams die willen deelnemen aan SMARTCirculair 20-21? Bent u direct of indirect betrokken bij bouw/infra projecten? Dan hopen we dat u het team van uw keuze helpt aan een ontwerpopdracht.

Mbo-studententeams in heel Nederland doen mee aan de ontwerpwedstrijd SMARTCirculair 20-21. Zij strijden om het meest klimaatvriendelijke, coolste en meest smart circulaire ontwerp voor hun eigen opdrachtgever.

Lees meer

SMARTCirculair in NVB Bouw

20 mei 2020 – NVB Bouw

Gezocht: Ontwerpopdracht voor SMARTCirculair studententeam

Heb je een ontwerpopdracht voor een van de multidisciplinaire studententeams die willen deelnemen aan SMARTCirculair 20-21? Ben je direct of indirect betrokken bij bouw/infra projecten? Dan hopen we dat je het team van jouw keuze helpt aan een ontwerpopdracht.

Dat mogen opdrachten zijn voor nieuwbouw, herbestemming en renovatie.

Lees meer

SMARTCirculair in BOUWTOTAAL

28 januari 2020

Ruim 250 technische mbo-studenten versnellen de circulaire bouw
Lees meer

SMARTCirculair in De Ingenieur

12 januari 2020

De onderschatte kracht van de mbo’er 

‘Mbo’ers zijn pragmatisch, praktisch en presteren op een hoog niveau. Ze vullen hoger opgeleiden prima aan.’
tekst Ton Verheijen

Lees het hele artikel in De Ingenieur

SMARTCirculair – Publicaties rondom de SMARTCirculair Excellencedag 22 januari 2020

23 januari 2020

Insert aanwezig op de SMARTCirculair Excellencedag

Op woensdag 22 januari gaf Stichting Insert een lezing en workshops op de SMARTCirculair Excellencedag in Ede. De dag begon met een keynote van Peter Kreukniet over Insert en welke mogelijkheden er zijn om circulair te bouwen. Aansluitend aan de keynote begon de eerste ronde parallelle serie workshop, masterclasses, trainingen en experimenteerlabs voor de studenten. Stichting Insert gaf de workshop: ontwerpen met gebruikte (bouw)materialen.

Lees meer

Deltion College – 60 studenten Bouw niveau 4 ontvangen opdracht van VanWonen over circulair bouwen

Op dinsdagochtend was de officiële briefing van VanWonen in het provinciehuis van Zwolle. 60 3e jaars studenten van de opleiding Bouw niveau 4 gaan 20 weken aan de slag met een opdracht. De studenten gaan een plan ontwikkelen voor VanWonen om 28 betaalbare, circulaire en particuliere woningen in de wijk Stadshagen te realiseren.

Lees meer

SMARTCirculair – BOUWWERELD

16 sep. 2019

SMARTCirculair ’19-’20 van start

Door Redactie Bouwwereld
Jonge techniektoppers bedenken klimaatvriendelijke (gebouw)ontwerpen voor hun lokale opdrachtgever. Zij zijn nog niet beperkt door klassieke bouwideeën en krijgen de ruimte om met nieuwe circulaire bouwconcepten te komen die energieneutraal of liever nog energie leverend zijn. SMARTCirculair Kick Off op 10 oktober 2019 in Culemborg.

Lees meer

SMARTCirculair Challenge – Technologie Raad Utrecht

Datum: 4 jun. 2019

Scalda College Vlissingen wint SLIMCirculair ’18-’19 – Installatie & Bouw

Datum: 17 jun. 2019 

Kick-off SMARTCirculair ’19-’20 | Agro&Chemie

Datum: 28 augustus 2019

Op 10 oktober wordt de nationale kick-off gehouden voor de studentenwedstrijd SMARTCirculair, voor het schooljaar 2019-2020. SMARTCirculair is een ontwerpwedstrijd waarin multidisciplinaire mbo studententeams strijden om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulaire ontwerp te maken voor een lokale opdracht(gever).

Lees meer

Studenten maken duurzaam ontwerp Biesboschhal – Da Vinci College

Datum: 14 juni 2019

Aan de landelijke ontwerpwedstrijd slimcirculair, deden 16 studententeams uit het hele land mee. In opdracht van een bedrijfsleven of een overheidsorganisatie, hebben diverse studententeams de afgelopen maanden gewerkt aan duurzame en circulaire ontwerpen voor nieuwbouw, bestaande bouw of monumenten. De studenten van het Da Vinci College ontvingen tijdens de finale één van de vijf special awards ‘een eervolle vermelding’.

Lees meer

SLIMCirculair – Technet Eemland

Datum: 14 juni 2019

Op vrijdag 14 juni 2019 mag het dak eraf tijdens de finale van SLIMCirculair ’18-’19. Jonge techniektoppers MBO bedenken klimaatvriendelijke …

Lees meer

Eervolle vermelding voor bouwstudenten bij finale SLIMCirculair – Duurzaamheidsfabriek

Datum: 19 juni 2019
Eervolle vermelding voor bouwstudenten bij finale SLIMCirculair! Een team van studenten van de bouwopleiding van het Da Vinci College

 

Technova College doet mee met landelijk mbo finale –  Technova College

Datum: 10 juni 2019
Het studententeam Moveable Student van de Bouwkunde opleiding van het Technova College heeft een aantal maanden fulltime gewerkt aan de challenge SLIMCirculair. De Meeuw uit Oirschot gaf de opdracht om 100 (tijdelijke) studentenwoningen te ontwerpen voor Idealis in Wageningen. De uitgangspunten van dit project zijn gebaseerd op de klimaatdoelen die het kabinet heeft bepaald.

 

Aankondiging Finale SLIMCirculair – Leren voor Morgen

Datum: 14 juni 2019

SLIMCirculair richt zich op circulair bouwen. Samen met overheid, ondernemers en het onderwijs innoveren ze bouwmaterialen. Ook organiseert de organisatie de SLIMCirculair Challenge. Ongeveer 250 studenten uit het hele land doen mee aan deze ontwerpwedstrijd. In 16 teams werken zij aan hun eigen vraagstuk, dat hen door een lokale opdrachtgever is voorgelegd.

Lees meer

 

Technova College doet mee met landelijk mbo finale SLIMCirculair – Ede Stad

Datum: 19 juni 2019

Studenten met herbestemmingsproject “kamers met kansen” in finale SLIMCirculair – Pen

Datum, 27 mei 2019

Studenten Bouwkunde van het Bouw & Interieur College Nieuwegein doen mee met de volgende inzending: Circulaire renovatie kantoorpand voor maatschappelijk opdrachtgever ‘Kamers met Kansen’. De eerste groep studenten maakte het ontwerp en stemde dit in december af met opdrachtgevers Stichting Vluchtelingenwerk en de Gemeente Nieuwegein. De tweede groep studenten nam dit voorjaar het uitvoeren van het bouwproject op zich.

Lees meer

Landelijke excellence dag SLIM Circulair | Drenthe College

Datum: 6 feb. 2019

Pioneering levert expertise aan ontwerpwedstrijd SLIMCirculair – Pioneering

Datum: 16 mei 2019

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair 2018-2019 strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzame en circulaire ontwerp voor een opdracht van de provincie.

Pioneering en Graafschap College

Een aantal studenten van het Graafschap College uit Doetinchem zijn in opdracht van Buha, beheer en uitvoering openbare ruimte Doetinchem, aan de slag gegaan met deze opdracht. Om hen te ondersteunen heeft regiomanager Alfonso Wolbert vanuit Pioneering diverse workshops op het Graafschap College verzorgd.