https://blog.routelink.net.id/euro/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/js/uploads/https://blog.routelink.net.id/wp-includes/Requests/pkv/https://iri.aiou.edu.pk/pkvgames/https://iri.aiou.edu.pk/euro/https://iri.aiou.edu.pk/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/bandarqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dominoqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/pkvgames/https://muikotaprobolinggo.or.id/pokerqq/https://muikotaprobolinggo.or.id/dentoto/https://muikotaprobolinggo.or.id/euro/https://serangkainews.id/bandarqq/https://serangkainews.id/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/dominoqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/bandarqq/https://ukas.sarawak.gov.my/wp-content/pkvgames/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/bandarqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/dominoqq/https://adnagency.pt/wp-content/plugins/maintenance/pkvgames/https://www.itinova.org/routine/bandarqq/https://www.itinova.org/routine/dominoqq/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://www.itinova.org/routine/pkv/https://future.kouiki-kansai.jp/wp-includes/js/euro/https://future.kouiki-kansai.jp/app/bandarqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/dominoqq/https://future.kouiki-kansai.jp/app/pkvgames/https://www.trg.pt/ficheiros/bandarqq/https://www.trg.pt/ficheiros/dominoqq/https://www.trg.pt/ficheiros/pkv/https://pkvgames.hondacokroaminoto.co.id/https://bandarqq.hondacokroaminoto.co.id/
https://desa-ciherang.kuningankab.go.id/wp-content/themes/twentytwentyfour/hrctoto/https://dindikpora.rembangkab.go.id/wp-content/languages/slot1131/https://www.bpsk.kuningankab.go.id/slot-murah/
Alfa College Hoogeveen - SMARTCirculair

Alfa College Hoogeveen

Alfa Hoogeveen verplaatst en restaureert oorlogsbarak

Onze missie

Het combineren van verleden, heden en toekomst in een compleet   

    circulair en maatschappelijk plan”

Barak Linde: maatschappelijk en circulair project

Doelstelling van de opgerichte stichting “Barak Linde” is om bekendheid en educatie omtrent de periode 2e wereldoorlog in de omgeving van Zuidwolde e.o. te vertellen en te laten zien.

 • Doel is om de bestaande barak te demonteren en her te monteren op een nieuwe plaats in de buurt van het streekhistorisch museum de Wemme.
 • Tevens om het bestaande gebouw zowel van buiten als van binnen zo “echt” mogelijk te laten zijn, inclusief de omgeving erom heen.
 • De omgeving van het toenmalige terrein deels na te bootsen aan de hand van verhalen en foto materiaal. Biodiversiteit en landschapsinrichting sluiten hierbij aan.
 • De voorzieningen in de barak – water en licht , zo echt mogelijk te laten lijken, maar wel een duurzaam en energieneutraal plan uitwerken.

De opdrachtgever dhr. Henk Dekker, heeft zowel de gemeente als ‘Dorpsbelangen van Zuidwolde’ betrokken, een website wordt gemaakt, etc.

Wij zijn Sjors, Marcel, Friso en Robin, van het Alfa-college uit Hoogeveen en studeren bouwkunde. Wij werken in dit project samen met de studenten van het Alfa-college Hoogeveen (onderwijsassistent), Alfa-college Groningen (interieur) en het Terra college in Meppel (loonwerk & landschapsarchitect).

Bijzonder

Deze opdracht houdt ook een sociaal inclusief element in, inclusief burgerschap en is sociaal maatschappelijk gezien perfect voor de samenwerkende studententeams, de regio en de rest van Nederland.

Periode

Start ontwerp en ontmanteling: eind november 2019 – sept. 2020

Start (her)bouwen – sept. 2020 – juni 2021

 • BOL en BBL opleidingen Alfa Hoogeveen en Terra uit Emmen, Groningen
 • bedrijven in de regio

Video

Bekijk de video

Rapporten

 • 31 januari 2020 RTV Drenthe maakt special over Barak Linde
  Bekijk de TV-uitzending
 • 19 mei 2020 – WO2 geschiedenis herleeft in Drenthe
  Lees hier het hele artikel
 • 11 sep. 2020, Dagblad van het Noorden
  Burgemeester Roger de Groot van De Wolden geeft woensdag 23 september het startsein voor de wederopbouw van de oorlogsbarak naast museum De Wemme in Zuidwolde.

 • 14 sept. 2020, Max Magazine – ‘Deze geschiedenis mag nooit vergeten worden’ artikel.
  Lees hier het hele artikel

Poster

Foto’s

Over het team

Multidisciplinair studententeam

Studenten Alfa College

 • Bouwkunde
 • Installatietechniek
 • Constructie
 • Welzijn en Onderwijs assistent

Studenten Terra College

 • Studenten loonwerkers die zich samen met studenten van Alfa buigen over de verplaatsbaarheid
 • Studenten hoveniers, loonwerkers en akkerbouwers voor het deel van de terreininrichting

Combinatie BOL en BBL opleidingen ism bedrijven in de regio.

Onder de bezielende en deskundige begeleiding van docenten

 • Alco Otten (Alfa College)
 • Henk Brinks (Alfa College)
 • Erik van der Haar (Alfa College)

in samenwerking met Ine Sturkenboom en Marjan Nijenbanning van het Terra College Emmen en Groningen

Opdrachtgever

Barak Linde vlnr Rolf Zuidema, Theo Boer, Tom en Henk Dekker

De barak heeft volgens Rolf Zuidema, Theo Boer, Tom en Henk Dekker dermate grote historische waarde, dat deze bewaard moet blijven. Plan is om de barak op de nieuwe locatie, in april 2020 te openen en in te richten als expositieruimte, waar duidelijk wordt hoe het er vroeger uitzag. Het is begin april precies 75 jaar geleden dat de regio Zuidwolde bevrijd werd.

Opgebouwd

‘Het zou toch zonde zijn als de barak verdwijnt, we zijn daarom met de gemeente bezig om te zoeken naar een geschikte locatie waar de barak opgebouwd kan worden’, zegt Henk Dekker, die van de herenmode. ‘Volgens plan moet het allemaal in april klaar zijn. De barak stond altijd op de plek van het oude Waringin. Het werd in 1940 gebouwd, na de oorlog brak er in 1954 brand uit in de barak, maar er werd wel een nieuwe gebouwd. Deze bestond vermoedelijk uit onderdelen van andere barakken’, weet Dekker. ‘Er stonden er namelijk wel meer in de regio.’

Om een en ander te realiseren en te bekostigen is een speciale stichting opgericht en worden verschillende fondsen aangeschreven. ‘De gemeente staat positief tegen ons initiatief, nu zijn we ook nog op zoek naar mensen die iets van de geschiedenis van Barak Linde weten.’