Dubbel duurzaam beton – Youri Rutte over de beton crusher de ‘Liberator’ en duurzaam transport over de Amsterdamse grachten

Youri Rutte over het hergebruik van beton met de ‘liberator’.

Rutte GroepBeton is een van de meest toegepaste materialen in Nederland bij de bouw. Met het oog op de aanstaande verscherpte regelgeving betreffende duurzaamheid voor de bouw is het dan ook een slim idee van de Rutte Groep om te kijken hoe ze dit materiaal kunnen verduurzamen, of zelfs kunnen circuleren.

Youri Rutte zal tijdens zijn workshop uitleggen hoe het er binnen de Rutte Groep aan toegaat, en hoe zij aan beton een label van duurzaamheid weten te plakken.

 “Hoe kun je beton als materiaal hergebruiken en bij de toepassing ervan rekening houden met duurzaamheid?”

Resultaat van de Rutte Groep workshop

Gedurende de workshop krijg je inzicht in de mogelijke circulariteit van beton als bouwmateriaal, en op welke (innovatieve) wijze je dit materiaal zo duurzaam mogelijk kunt toepassen in de bouw.

  • Aantal deelnemers: 40 personen
  • Duur: 1 uur
  • Door: Youri Rutte, Directeur en eigenaar Rutte Groep

Over Rutte Groep

Rutte Groep bestaat al meer dan vijftig jaar en is in eerste instantie groot geworden in de transportsector. Na een toenemende vraag vanuit wegenbouwbedrijven is Rutte Groep zich gaan richten op de verzorging van wegenbouw-vervoer. Het bedrijf kreeg een octrooi op ‘pakketteren’: hergebruik van oude tegels met behulp van een speciaal ontwikkelde machine. Uiteindelijk is het bedrijf in wegenbouw zelf gegroeid. Nu is de Rutte Groep een van de toonaangevende wegenbouwers van Nederland en hebben ze recentelijk de primeur gekregen om als eerste ter wereld in staat te zijn om cement te hergebruiken.