Bouw College ontwerpt woon/werkgebied

Een ontwerp van super circulair ‘nieuw’ woon/werk gebouw

Kantoorgebied de Hoef wordt woon/werkwijk

Het project is rond. De studenten van het Bouw College Amersfoort (ROC Midden Nederland) krijgen de kans om een kantoor gebouw figuurlijk te ontmantelen en van alle uitgekomen materialen een nieuw circulair gebouw te maken. Dit zal allemaal gaan plaatsvinden op bedrijventerrein ‘De Hoef’. Een wijk met kantoren die omgebouwd gaat worden tot een circulaire woon/werk omgeving.

  • Doel is om zoveel mogelijk gebruik te maken van bouwmaterialen uit de bestaande gebouwen
  • Het nieuwe gebouw krijgt de functionaliteit wonen/werken dus appartementen, winkels en bedrijven
  • Circulair, groen, energieneutraal en liever nog leverend, klimaatpositief en aandacht voor de biodiversiteit. Het zit er allemaal in
  • Het bedrijventerrein grenst aan de school dus studenten kunnen eenvoudig even oversteken om een kijkje op de locatie te nemen

Studententeam ABC

Het team heeft voor de naam ABC gekozen. ABC staat voor Amersfoort Bouwt Circulair en geeft precies aan waar de kansen liggen

  • 8 studenten 2e jaars bouwkunde

Bekijk de video’s

Rapporten

De opdracht maakt deel uit van herbestemming bedrijventerrein ‘De Hoef’ door circulair te zijn naar een omgeving waar wonen, leren en werken centraal staan. Studenten gaan leegstaande gebouwen onderzoeken op hergebruik materialen bij sloop en toepassing materialen in pand directe omgeving en hoe.

Illustrerende poster en foto’s

Team ABC

Over het team

 

Teamleden

Arianne Fokker (teamcaptain)

Davicenzo Trepstra, Jasper Admiraal, Lucas Roep, Mark van de Koot, Mike Kuh, Thijn Slokker, Thijs Goes

Begeleidende docent(en)

  • Marc Verkade

 

Over de opdrachtgever

Gemeente Amersfoort
Lisanne Dols, PPM projectmanager duurzaamheid