CFP Green Buildings | Circulaire gebouwen & Installatietechniek

Paleis het Loo kan BREEAM ‘Excellent’ halen

CFP biedt online en offline advies en implementatie van circulariteit. Daarvoor hebben zij een heel aantal tools ontwikkeld die ertoe bijdragen dat gebouwen naar een hoger energielabel brengt.

CFP begint met een 0-meting om vervolgens aan de hand van een quickscan door een tool, een stappenplan voor verbetering te maken. Ook voor monumenten!

CFP Tools

BREEAM Tool, Circulaire tool, E-learning, Energiemodule, Energierobot, Energieslag, Iris tool, MVO Dashboard

Resultaat van de CFP workshop

Deze workshop laat je nadenken op welke manieren de mate van circulariteit en vergroening te meten en inzichtelijk te maken is. En welke systemen er inmiddels al zijn om gebouwen zo in te richten dat ze een minimale CO2-footprint leveren. En dan kun je deze kennis naar jullie ontwerp vertalen.

Voorbeeld: Paleis het Loo kan BREEAM ‘Excellent’ halen

Begin 2018 werd Paleis het Loo gesloten voor een grootschalige renovatie en ondergrondse uitbreiding die in 2021 gereed moet zijn. Bij deze verbouwing wordt duurzaamheid in alle facetten meegenomen. Voorbeelden hiervan zijn: energieopslag in de bodem (WKO), ledverlichting, koelinstallaties met natuurlijke koudemiddelen, vraaggestuurde ventilatie, minimalisering van waterverbruik en hybride adiabatische bevochtiging.

CFP heeft in Paleis het Loo een nulmeting uitgevoerd, waaruit blijkt dat het paleis voor het onderdeel Asset na de verbouwing een BREEAM score ‘Excellent’ (4 sterren) kan halen.

Paleis het Loo kan BREEAM ‘Excellent’ halen

Over CFP Green Buildings

CFP maakt van elke Nederlander een duurzaamheidsmanager. Het is een enorme uitdaging om de Nederlandse woningen en gebouwen te verduurzamen. Door de online tools en hulp van onze consultants kan iedereen zelf aan de slag met verduurzamen. Met 17 miljoen duurzaamheidsmanagers is de verduurzaming geen uitdaging meer.

CFP heeft als missie om alle gebouwen en woningen van Nederland te verduurzamen. CFP biedt online en offline advies en implementatie van duurzaamheid. De activiteiten van CFP hebben invloed op meer dan 200.000 gebouwen in 7 landen. Onze klanten zijn o.a. ABN AMRO Bank, ING Bank, Volksbank, BNG Bank, Rabobank, Vivat, AMC Ziekenhuis, UMC Utrecht, Nuon, grote gemeentes als Rotterdam, Den Haag en Utrecht, verschillende Ministeries, musea en technische bedrijven zoals Strukton, Croonwolter&dros en Unica.

Voor CFP draait duurzaamheid om gelukkige, gezonde en veilige mensen. We zien duurzaamheid als de manier om met 10 miljard mensen op aarde te kunnen blijven leven. Naast onze missie in duurzame gebouwen zijn we actief in projecten die klimaatverandering tegen gaan. Zo steunen we en doen we mee aan de 2 Degrees Noordpool Expeditie. Teamleden van CFP zijn actief betrokken bij de Masai in Kenia en bij de Global Impact Challenge van Nudge.

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs