DordtYart in Dordrecht krijgen een herbestemming van het Da Vinci Team

Da Vinci op bezoek bij IMd

Ter inspiratie namen 22 Da Vinci studenten een kijkje bij IMd in Rotterdam

DordtYart (ofwel de Stadswerven) in Dordrecht worden onder handen genomen door het team van Da Vinci in Giessendam.

De kick off was maandag 17 december. De directeur van Da Vinci, de wethouder van Dordrecht, RTV Dordrecht en Circelstad Dordrecht waren aanwezig om het belang van deze herbestemming voor de studenten te onderstrepen.

DordtYart herbestemmen is ook een prachtige opdracht

Maandagmiddag trapte de studenten van het Da Vinci college af in DordtYart, waar ze voor het eerst de plek zagen die ze een herbestemming gaan geven. Voorheen werd de DordYart gebruikt als expositieruimte maar studenten mogen helemaal los gaan met nieuwe ideeën binnen de wedstrijd regels.

De studenten van het Da Vinci worden in zeven groepen opgedeeld en gaan ontwerpen maken, daarna worden er 1 of 2 ontwerpen gekozen en gaan alle leerlingen deze uitwerken en ingezonden wordt voor de wedstrijd.

Video

IMd Ingenieurs geeft een beeld van de mogelijkheden

Daags na de kick off kreeg het studententeam een masterclass van Pim Peters, directeur van IMd Raadgevend ingenieurs in Rotterdam. Dat was niet zomaar gekozen. IMd huist in een vergelijkbaar oud fabriekspand dat ze in originele staat hebben gelaten maar inpandig hebben aangepast aan hun kantoorwensen.

DordtYart stadswerven

DordtYart is industrieel erfgoed van meer dan 40 meter breed en meer 70 meter lang.

Circulair

En omdat Pim Peters een groot voorstander van hergebruik van materialen is, werd het een hele leerzame, inspirerende middag.

 

De start is in elk geval goed.

Een van de studenten had op de reis naar Rotterdam een drone over DordtYart laten vliegen waardoor hij aan het einde van de masterclass een beeld van bovenaf kon geven aan Pim Peters die zichtbaar onder de indruk was. De kansen om projecten van bovenaf te belichten zullen in de toekomst ongetwijfeld door IMd worden benut.