[ssba]

Energieopslag | ontwikkelingen en innovaties

Energieopslag wordt steeds belangrijker. Want met al die groene energie moeten we overproductie en tekorten met elkaar in balans brengen. Gelukkig zijn er al heel veel oplossingen. Of stroomt er straks waterstof vooral door onze gasleidingen?

Ondergrondse energieopslag wordt een onmisbaar onderdeel van de infrastructuur. Snelle actie en regie zijn gewenst om de leveringszekerheid en flexibiliteit van ons toekomstige energiesysteem te kunnen garanderen.

Resultaat van de Energieopslag workshop

In deze workshop komen verschillende batterij- en andere opslagmethoden voorbij. Van klein naar groot want moet je je eigen opgewekte energie koppelen aan het net of is het beter om het zelf op te slaan om het later weer te kunnen gebruiken?

En doe je dat dan als gebouw om is het slim om dat samen met de omgeving/wijk te doen? Energieopslag en balans op het net worden misschien nog wel een grotere uitdaging dan het voldoende opwekken van al die gewenste groene energie.

  • Max. 30 deelnemers
  • Presentatie en daarna workshop met uitdaging om energieopslag kansen te inventariseren die passen bij je ontwerp of de case
  • Duur: 50 minuten
  • Door:Joel Nolten, projectmanager Green Giraffe

Over Green Giraffe

Hoe slaan we elektriciteit duurzaam op, en in welke vorm?
Green Giraffe is een adviesbureau gericht op duurzame energie. Zij bieden financieel advies op maat, marktinformatie en ontwikkelingsdiensten aan in alle hernieuwbare technologieën. Joel Nolten is gespecialiseerd in het ontwikkelen van grote zonneparken in Nederland. Green Giraffe is dan het organiserende bedrijf dat de verbinding maakt met heel veel betrokken partijen en organisaties.

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs