Hoogtepunten Workshop ‘Nieuwe business modellen circulaire bouw’

SMARTCirculair Workshop | Nieuwe Business Modellen Circulaire Bouw

We kijken terug op een fantastische workshop met Dick van Veelen van Meijs Ingenieurs. Met zijn verhaal en ondersteunend beeldmateriaal laat Dick zien dat er volop kansen zijn voor nieuwe business modellen. Juist als je kiest voor hergebruikte materialen! Het vereist een ander proces met (veel) meer samenwerking en soms ook nieuwe rollen. Bijvoorbeeld die van specialisten die geoogst materiaal upgraden naar bouwmaterialen waar weer opnieuw garantie op zit.

 

Nieuwe Business Modellen Circulaire Bouw

Hoe bouwen we circulair, CO2 neutraal, demontabel en verdienen we er ook nog (veel) geld aan? Dick van Veelen, directeur van Meijs Ingenieurs in Rotterdam geeft voorbeelden uit o.a. de zorg en het onderwijs die nu al zorgen voor een overvolle orderportefeuille en geweldige bouwprojecten.

Meer informatie op de ‘Kennisbank Leercirkels en Masterclasses Circulaire Bouweconomie’

De Kennisbank Circulaire Bouweconomie is opgezet om een start te maken met ‘learning communities’ waarin docenten en bedrijven in de circulaire bouw samen hun kennis verrijken, hun netwerk vergroten en de circulaire economie kunnen versnellen.

In de SMARTCirculair kennisbank vindt u kennis en informatie, presentaties, lessons learned, tips, nieuwe initiatieven en mogelijk op termijn ook lesmodules die voortkomen uit de leercirkels. Samen versnellen we de transitie naar de circulaire bouweconomie.

Leercirkels
Blijf op de hoogte van de de interactieve leercirkels (workshops en masterclassed0 die we organiseren voor koplopers in de bouw, in het mbo en voor overheden.

Stichting SMARTCirculair organiseert de Leercirkels samen met ‘De Transitieagenda Circulaire Bouweconomie’, ondergebracht bij RVO.

Review

Gerjan van den Dolder – Bouwcenter Concordia Emmen 

‘Hallo Tanja, ik vond de workshop erg verhelderend en informatief. Heeft mij meer inzichten gegeven en extra motivatie om bewustwording te creëren bij andere mensen. Wil me hier dan ook meer voor gaan inzetten.’