Katja van Roosmalen | Hoe kom ik in de media?

Journaliste Katja van Roosmalen weet wel hoe radio, tv en dag/weekbladen werken. En dan nog verrast het haar soms hoe goed (of juist niet) haar artikelen overgenomen worden door de media en online gelezen worden. Het begint allemaal met storytelling zegt ze. Je moet een verhaal hebben.

Alle ontwerpopdrachten en hun opdrachtgevers hebben een verhaal. Samen met Katja ga je het verhaal vorm geven en krijgen jullie handvatten om lokale en regionale media te benaderen.

De kracht van het verhaal

Waar commercials weerstand oproepen, hebben verhalen de potentie om mensen te raken. Bovendien verwerkt het brein verhalen vaak anders waardoor ze makkelijker opgenomen en herinnert worden door de ontvangers. Dat is de kracht van storytelling en daar zijn de media in jullie regio naar op zoek.

 

Resultaat van de workshop

Deze workshop geeft het kader van Storytelling aan en vooral: laten we je ervaren wat het is om met verhalen te werken. Want dàt ze werken, dat weten we. Vanuit deze workshop kun je geïnspireerd aan de slag en bepalen welke verhaal-koers je erna wilt varen.

Over Van Roosmalen

Katja van Roosmalen (Deventer, 1967) is vakjournalist in de bouw en architectuur. Zij werkt voor veel bouw- en architectuurbladen en RVO.nl. Daarnaast is ze hoofdredacteur van Bouwkwaliteit in de Praktijk en uitgever van BOQUE. Innovatie en materialisatie in de bouw hebben haar speciale interesse.

De veranderingen in bouwrelaties waarbij veel partijen om één tafel zitten, was voor haar reden om ook Mfn-gecertificeerd mediator te worden. Meer informatie over Katja van Roosmalen is te vinden op www.mkbjournalist.nl 

 

Alle workshops, masterclasses en experimenteerlabs