Strukton: Beton scoort goed in de MKI: beton gemaakt met olifantsgras

Strukton: ‘Beton scoort goed in de Milieu Kosten Indicator’: beton gemaakt met olifantsgras.

Strukton – Strukton: Beton scoort goed in de Milieu Kosten Indicator: beton gemaakt met olifantsgras

Binnen de bouwsector hebben de afgelopen jaren veel innovaties voor vernieuwing gezorgd: nieuwe toepassingen, materialen maar ook technieken zijn de drijfkracht geweest voor een verduurzaming van de bouwsector. Beton als bouwmateriaal heeft ook aanpassingen meegemaakt en wordt tegenwoordig in combinatie met olifantsgras toegepast voor onder meer geluidswallen.  

Jan van Stratum is bekend met beton: als directeur van de prefab/beton divisie bij Strukton heeft hij er elke dag mee te maken. In zijn workshop gaat Jan jou laten zien:

“Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen betreffende beton als bouwmateriaal en hoe goed scoort beton met olifantsgras nu eigenlijk?”

Resultaat van de workshop

Na het volgen van deze workshop maak je in korte tijd kennis met de toepassing van beton als bouwmateriaal. Zo wordt er ingegaan op de specifieke voordelen van de toevoeging van olifantsgras in beton. Daarnaast leer je hoe deze innovativiteit wordt gebruikt bij bestaande projecten en zal je gaan nadenken over hoe je dit materiaal in je eigen ontwerp kunt integreren.

  • Max 20 deelnemers
  • Duur: 1 uur
  • Door: Jan van Stratum, Directeur Prefab/beton

Bekijk hier de presentatie tijdens de workshop

 

Recyclebaar bio-beton

Strukton Civiel heeft Olifantsgras weten te verwerken in prefab beton met vele gebruiksmogelijkheden.

Geluidsschermen zijn een belangrijke toepassing vanwege de geluidsabsorberende eigenschappen. Ook is er inmiddels betonnen straatmeubilair van gemaakt. Miscanthusbeton is zeer geschikt voor hergebruik in andere Miscanthusproducten of bouwmaterialen, dus de recyclewaarde is groot. Het snelgroeiende gewas neemt tijdens de groei veel meer CO2 op dan andere planten en houdt op een natuurlijke manier vogels weg van bijvoorbeeld Schiphol. Miscanthus en Miscanthusbeton zijn prachtige voorbeelden van duurzame en recyclebare toepassingen. Lees meer over de Strukton Eco Silence Wall

Over Strukton

Strukton is een bouw- en spoorbedrijf dat zich bezighoudt met ontwerp, bouw en onderhoud van infrastructuur. Het bedrijf opereert in drie markten: railsystemen (Strukton Rail), civiele infrastructuur (Strukton Civiel) en techniek en gebouwen (Strukton Worksphere). De missie van het bedrijf is om bij te dragen aan de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoorvervoer, weginfrastructuur en technische installaties en gebouwen. Daarom ontwikkelen ze benodigde technologieën en oplossingen. Het bedrijf staat voor een zorgvuldige, integere en duurzame manier van ondernemen.